True Detective (2014-): Season 1

true Detective

Titel: True Detective

År: 2013-

Genre: Drama, Kriminalare, Mysterium

Längd:  ca 60 min/ Avsnitt

Skapare:  Nic Pizzolatto

Skådespelare:    Matthew McConaugheyWoody HarrelsonMichelle Monaghan

imdb_46x229,4/10

Två kriminalpoliser återberättar sin 17-års långa jakt efter en seriemördare i Louisiana. Anledning är att deras fall nu tagits upp på nytt och ifrågasätter om Rust Cohle och Martin Hart verkligen fångade den riktiga seriemördaren.
Där Rust Cohle (Matthew McConaughey) är en före detta missbrukare som utnyttjats av polisens manipulering av rättssystemet som bland annat gjort att han spenderat 4 månader på ett psykhem. Då han idag är alkoholist ifrågasätter de nya poliserna på fallet hans trovärdighet, då han bland annat berättar att han haft hallucinationer under utredningen.

READ ALSO:  Ant-Man And The Wasp: Quantumania (2023) - Official Featurette: Enter the Quantum Realm

SNYGGT, MÖRKT OCH RIKTIGT BRA

Matthew McConaughey har till större grad varit bakom kulisserna och inte varit så synlig när det gäller de större filmerna, men på senare har han verkligen gått in för det då han medverkade i oscarsnominerade filmer från förra året; The Wolf of Wall Street  och Dallas Buyers Club där han belönades för bästa huvudroll.  Woody Harrelson har medverkat i bland annat Cheers (1982) och No Country for Old (2007) och en av förra årets mysteriefilm Now You See Me.

Men båda har gjort en värdig insats i den här mini-serie på bara åtta avsnitt.

Då det är avslutande hela säsonger kommer inte dessa karaktärer att återvända utan det kommer nya karaktärer till nästa säsong. Produktionsbolaget HBO  håller vad som lovar i reklamen och bara den dubbelexponerade introt inspelad av The Handsome Family gör att den känns lockande och tillfredsställande och gör den sevärd.

READ ALSO:  The Last of Us (2023) - Featurette: Episode 2

Vi får även ta del av vanliga dramatiska händelser, som när Marty (Woody) är otrogen mot sin fru. Det uppstår även fientliga diskussioner mellan Marty och Rust. Återblickarna har ett mörkt djup och det varieras mellan nutid och dåtid på ett snyggt sätt och som vanligt briljerar Woody och Matthew.

Söker man en vanlig polisserie där detektiverna är goda vänner och löser brott tillsammans så kommer man inte det här.

Detta är en mörk serie som tar dig till mörka ställen och bjuder på en underhållning av toppklass. 

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: