Dawn of Apes

Titel: Dawn of the Planet of the Apes

År: 2014

Genre: Action, Drama, Sci-Fi

Längd: 130 min

Regissör: Matt Reeves

Skådespelare:  Andy Serkis, Gary Oldman, Keri Russell

imdb_46x22 8,1/10

Caesar leder en växande grupp genetiskt utvecklade apor som hotas av de få människor som överlevt ett dödligt virusutbrott. Trots deras försök att leva sida vid sida så bryter ett krig ut som ska komma att avgöra vilken ras som regerar på Jorden.

BRIST I MANUSET OCH FÖRUTSÄGBAR

Med en hisnande åktur i föregångaren och början på en reboot av Apornas Planet var Rise of the Planet of the Apes från 2011 helt okej. Det gav ett öppet slut. Och tre år senare kommer Apornas Planet: Uppgörelsen som utspelar sig tio år senare.

READ ALSO:  The Amazing Story Behind Netflix Docuseries 'Chimp Empire'

Aporna har skapat sig en civilisation i San Fransisco’s skogar och de kvarvarande människorna försöker överleva i staden. Men när en grupp människor kommer till skogen och dödar en av aporna. Aporna kräver hämnd men Caesar nekar och ber människorna att lämna dem ifred.  Men människorna är giriga och behöver hjälp.

Det finns inga ord som beskriver hur peppen för den här filmen har varit de senaste året. Trailers har bjudit på obemärkta ögonblick och förtroende för Andy Serkis och Gary Oldman kvarstår från deras tidigare filmer.

Men på grund av bristen i manuset, där halva filmen dras sig sakta fram och minuterna räknas. Det finns inget “uppswing” i filmen. Ingen riktig konfrontation och det skulle en sådan här film behövas. Den kändes platt mot slutet och tappade det tempo som den hade i början.

READ ALSO:  Chimp Empire (2023) - Official Trailer

Här är det CGI-tekniken som beräknas och storyn tappar målet allt eftersom. De blir mer och mer fokus på de animerade aporna än vad filmen handlar om. Den var på väg mot något stort men föll innan mållinjen. Den var visserligen bättre än föregångaren men det är knappt.

Förhoppningsvis gör de bättre i tredje filmen om två år..

Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Featurette
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: