Teenage Mutant Ninja Turtles (2014)

 

TMNT (2014)

Titel:  Teenage Mutant Ninja Turtles

År: 2014

Genre: Action| Komedi | Äventyr |

Längd: 100 min

Regissör:  Jonathan Liebiesman

Skådespelare:  Megan Fox, Will Arnett, William Fischer

imdb_46x22 6,4/10
[https://youtube.com/watch?v=dwXFsrp6WBs]

Staden behöver hjältar. Mörkret har lagt sig över staden. Shredder och hans onda Fotklan har kopplat ett järngrepp kring polisen och politikerna. Framtiden ser mörk ut tills fyra utstötta bröder reser sig från kloakerna och upptäcker sitt öde som Teenage Mutant Ninja Turtles. Tillsammans med den orädda reportern April O´Neil och hennes konstant skämtande fotograf Vern Fenwick måste Turtles rädda staden från Shredders djävulska planer.

Baserad på Teenage Mutant Ninja Turtles-figurerna som skapades av Peter Laird och Kevin Eastman.

UNDERHÅLLNING FÖR STUNDEN

Dem pratande ninja sköldpaddorna är tillbaka. Den här gången regisseras den av Jonathan Liebiesman (Wrath of the Titans) och producenten är Michael Bay, mannen bakom Transformers -filmerna.

READ ALSO:  The Cuphead Show! (2022-): Season 3

Dessa populära sköldpaddor – Leonardo, Michelangelo, Donatello och Rafael tillsammmans med sensei Splinter återvänder till bioduken och dessa imponerar inte fullt ut. Animeringen funkade bra men ingenting slår serien från 80-talet. Megan Fox, en av de få kvinnliga rollerna, tar ett kliv ut och tar på sig den ledande rollerna – April O’Neil och hon funkar men det är inte en märkvärdig insats hon gör. Will Arnett, som spelar Aprils kameraman och William Fischer spelar Erik Sachs. Båda gör hyfsade insatser.

Det mest förvånande valet för denna film var att de valde Johnny Knoxville som rösten till ledaren Leonardo. Johnny funkade som Leo då han kunde vara rolig och allvarlig vilket passade till hans roll. Sedan har vi nördiga Donatello, tuffa Rafael och komiska Michelangelo, vilka alla gjorde någorlunda insatser. Hade velat se Splinter mer äldre och mer likt den sensei som fanns i den tecknade versionen från 1989.

READ ALSO:  An Update On Olan Rogers Upcoming Short

Sedan har vi som väntat många actionsekvenser, när Bay är med i teamet, vilket funkade hyfsat för denna film men det är slow-motion sekvenserna som är riktigt snyggt.  Och av någon anledning har de gjort Shredder till en liknelse av Samurajen i Wolverine (2013). Det hade nog funkat ännu bättre om den var från den original tecknade serien.

Mycket från den tecknade serien med samma namn från 1980-talet skiljer från den här. De karaktärer som har tyckt upp i tidigare serie kanske kommer i den planerade uppföljarn.vOftast när kommer till actionfilmer och karaktärernas bakgrund som -Shredders brukar det inte vara djup handling när Michael Bay är inblandad. Var länge skeptisk till en reboot i form av live-action film av en av de bästa tecknade serierna. Har man vuxit upp med dessa karaktärer har man en viss kärlek till dem. Det är inte samma känsla som för tio eller femton år sedan men det är en lång väg dit.

READ ALSO:  SF Studios Acquires Sandrews

Tidsbegränsat underhållning och action

 

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

 

Don`t copy text!
%d bloggers like this: