If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 

Titel: Se7en

År: 1995

Genre: Kriminal, Mysterium, Thriller

Längd: 127 min

Regissör: David Fincher

Skådespelare: Brad Pitt, Morgan Freeman, Kevin Spacey

Seven (1995) on IMDb8.7/10

//

Det börjar med ett mord, ett brutalt mord och vi får se Will Somerset(Morgan Freeman) , en butter polisman som ska pensioneras inom en vecka. Sedan får lära känna nykomlingen David Mills ( Brad Pitt) som är ny i staden och bor med sin fru Tracy (Gwyneth Paltrow). Han är ny och kommer att ta efter Will när det utredningen är slut och hela handlingen är på sju dagar.

READ ALSO:  Dream Scenario (2023) - Official Trailer #1

SIMPEL HISTORIA NÄR DET ÄR SOM BÄST

Jag kommer ihåg första gången jag såg den här filmen, det var faktiskt inte såg länge sedan tillbaka. Den gick på teve då, kanske tre år sedan. Jag fastnade direkt för den och tog tillfället i akt att fortsätta se den. Den är mörk miljö som man vill undvika att vara i närheten av men ändå vill man veta mer hur det går för våra karaktärer. Och efter den kvällen har jag sett den flera gånger.

Inte så länge sedan skaffade jag DVD– utgåvan, så nu kan jag se den när jag vill. Tillslut gå Will med på att samarbeta med rookien och börjar förstå syftet från mördaren. Det hela handlar om de sju dödssynderna. En efter en ska sju personer dödas och det är högt tempo i filmen samt en härlig twist vid slutscenerna.Det är intriger, svordomar och en lysande Morgan Freeman. För att få till den dystra, mörka stämningen i filmen är det många scener där det är regn och det regnar väldigt ofta vilket tillför lite mer dramatik.

READ ALSO:  Saw X (2023) - Official Clip #1

Det var säkert efter den här Brad fick sitt genombrott med tanke på den här filmen är en av de han blir förknippad vid. Andrew Kevin Walker, som har skrivit manuset, skrev även Sleepy Hollow, fick faktiskt en BAFTA- Nominering för sitt manuskript till filmen. Dessutom är det ingen mindre än Howard Shore som har gjort musiken, vilket han även gjorde för den kända filmatiseringen Lord Of The Rings- trilogin.

Ja, vad ska man säga om den här filmen?
Handlingen är egentligen väldigt simpel, det sker ett par mord och man möter mördaren.

Visst, det händer i princip i alla sådana här typer av filmer.Men vad gör det när regin, skådespelandet, musik kombineras till en väldigt bra film. Det är sjutton år sedan den kom ut på bio men den är faktiskt lika bra nu också. Detta är en av mina favoritfilmer och den håller måttet helt klar varje gång.

READ ALSO:  Column: The Rapid Progress of Digitalization Risks Eroding the Film Experience

Betyg 5 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: