Under the Dome

Titel: Under The Dome

År: 2013

Genre: Drama, Sci-Fi, Mystery

Längd:  ca 43 min/ Avsnitt

Skapare:   Brian K. Vaughan

Skådespelare:    Mike Vogel, Rachelle Lefevre, Alexander Koch

imdb_46x22

7,1/10

 Före detta armesoldaten Dale “Barbie” Barbara befinner sig i samhället Chester’s Mill i delstaten Maine för att driva in en spelskuld. På sin väg ut ur staden kör Barbie av vägen och befinner sig på en gård med punktering. Medan han letar efter ett reservhjul börjar marken skaka och en rad bisarra händelser följer- ett litet tvåsitsigt flygplan kolliderar med något mitt i tomma luften och regnar ner eld, vrak och kroppsdelar. En ko finner sig plötsligt skuren i två delar som av en osynlig kniv. Sakta men säkert börjar folket i Chester’s Mill förstå vad som hänt – de har skurits av från omvärlden av något som liknar en gigantisk kupol. Ungdomarna i Chester’s Mill börjar sedan märka att onaturliga och konstiga saker händer, att de har en sorts koppling till kupolen. Kommunfullmäktigeledamot tillika bilförsäljare James “Big Jim” Rennie ser sin chans att får uppfylla sin dröm som envåldig härskare utan några som helst påföljder. Serien är baserad på Stephen King’s mastodontroman med samma namn.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Preview: Episode 10

ETT KLENT FÖRSÖK

Säsong 1

En parodi på händelserna kan man se i The Simpsons – filmen där Homer Simpson, försätter sin stad i fara. I första säsongen får man lära känna karaktärerna och ibland är det för övertydligt eller överspelat i vissa scener.  Trots ett nytt koncept vet man redan hur det kommer att sluta och hur det kommer fortföljas vilket känns lite tråkigt. De visuella effekterna är inte lika snygga som man önskas när det är en av de primära faktorerna för att få en Sci-Fi serie att fungera.

Handlingen är emellanåt intressant och det är först på slutet det börjar bli spännande. Skådespelarinsatserna är mediokra men det är sådana som Dean Norris, Rachelle Leferve som gör värdiga insatser och som har intressanta karaktärer. Mike Vogel (Barbie är med på ett hörn men inget mer.

READ ALSO:  FUBAR (2023)

(SPOILERS)

Säsong 2

Andra säsongen är definitivt en förbättring även om det är så underhållande som man önskar. Vissa dödsfall, som Linda, känns för snabbt. Angie’s död diskuteras ungefär mer än halva säsongen innan det kommer fram vem som gjorde det. Sedan är avsnitten mer avgörande vilket ger större status när det kommer till underhållningen. Innan säsongsfinalen var det många bra, underhållande avsnitt då sista avsnittet var lite av en besvikelse då det lämnade många frågor obesvarade.

 Av att döma från boken storlek och seriens tempo, lär det komma fler säsonger…

3DDC4FD4-0E7E-46EA-B0CA-8FE227172A0A.png

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  What's On Netflix In June 2023
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: