images (3)

Titel: Fargo

År:  1996

Genre: Kriminalare, Drama, Thriller

Längd: 98 min

Regissör:  Joel Coen, Ethan Coen

Skådespelare:  William H. Macy, Frances McDormand, Steve Buscemi


Nyckeln till frihet (1994) on IMDb8.2/10

Jerry Lundegaard (William H. Macy) är en bilförsäljare från Minnesota med ett enda stort problem. Trots ett lyckligt familjeliv är han en desperat man. Han behöver pengar – massor av pengar. Jerry har satt sig i stor skuld att han inte ser någon annan utväg än att leja småförbrytarna Carl Showlater (Steve Buscemi) och Gaer Grimsrud (Peter Stormare) för att kidnappa sin egen fru och pressa sin rika svärfar på pengarna. Det verkar vara en simpel affär, men detta är innan polischefen Marge Gunderson (Frances McDormand) från staden Brainerd sätts på fallet. Hon vaggar från spår till spår och närmar sig sakta men säkert den desperata Jerry, som i sin tur har mycket stora problem att hålla både sin svärfar och de båda kidnapparna i schack.

READ ALSO:  Chimp Empire (2023) - Official Trailer

 INTE ENLIGT FÖRVÄNTNINGARNA

ÄNTLIGEN! Äntligen kunde jag ta mig tid att se den här klassiska och omtalade film som enligt förtexterna är baserad på verkliga händelser, vilket kan diskuteras. Faktiskt så blev jag inte imponerad och sedan blev jag lite besviken. Resultatet var inte enligt förväntningarna. Storymässigt så funkar den på en generell nivå men jag saknar det där djupet många serier och filmer har, där man lär känna karaktärerna.

Det är rätt mycket komisk som sker i den här filmen och vissa delar, även om det är hemska saker som händer, går inte riktigt att ta på fullt allvar. Filmens komiska underton tar över och det blir mer en komedi än en thriller, men det är en del av filmen. Det är en lättsam film även om handlingen kan betraktas som komplicerat och lite förutsägbar.

READ ALSO:  The Machine (2023) - Official Trailer

Många parallella kopplingar finns faktiskt mellan den här filmen och TV-serien med samma namn. Det är en film i en bröderna Coen- värld och filmen eskalerar mot slutet. Carl Showlater (Steve Buscemi) är den komiske, pratsamme skurken medan Gaer Grimsrud (Peter Stormare) är den tystlåtne och hårdare brottslingen, vilket gör dessa två ett dynamiskt och underhållande par. William H. Macy gör en värdig insats som den desperate försäljaren även om det är ett lamt försök.

I och med jag har sett serien före filmen är det lätt att man jämför mellan karaktärerna trots de har olika bakgrunder och skiljer sig ifrån varandra  går det ändå se likheter. Som Marge/Molly, Jerry/Lester  med flera.

READ ALSO:  Tetris (2023) - Official Featurette

Jag hade faktiskt större förväntningar,  men för att vara från 1996 så är den charmig med sitt brutala sätt, så är det en film som sätter spår.

Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: