Advertisements

Fury (2014)

The estimated reading time for this post is 2 seconds

(Last Updated On: January 9, 2016)

Fury (2014) Titel: Fury

År:  2014

Genre: Action, Drama, Krig

Längd: 134 min

Regissör: David Ayer

Skådespelare:  Brad Pitt, Shia LaBouf, Logan Lerman

imdb_46x228.2/10

April 1945. Mitt under de allierades stora slutoffensiv i Europa får en rutinerad sergeant kallad Wardaddy i uppdrag att leda en Sherman-tank, och hennes fem man starka besättning, bakom fiendens linjer. Underlägsna i både antal och vapenkraft har Wardaddy och hans mannar oddsen emot sig, men inget kan stoppa dem i deras hjältemodiga strävan efter att gå till attack mot själva hjärtat av Nazi-Tyskland.

EMOTIONELLT KRIGSDRAMA

När de fyra erfarna soldaterna, som dricker, knullar och röker, tar emot en ung och oerfaren kontorist Norman  förändras deras insikt i kriget. Och det är först då det blir en intressant handling. Letar man efter en film som har överflödiga datagenererade effekter där flygplan bombar städer och det är hysteri bland folk, så är det inte denna en film för dig.

Huvudfokuset i denna krigsfilm är om de fem soldaterna som sitter i stridsvagnen, och regissören låter dem andas, ge deras karaktärer så mycket utrymme som behövs. Wardaddy (Brad Pitt) är i filmen en erfaren krigsledare som vägrar att ge upp. Sedan har vi den kristne Bible (Shia Labouf), mexikanske Gordo (Michael Peña), och själviske Coon-Ass (Jon Bernthal).

Det finns stunder som den kunde ha undvikit alla klichéer och gjort något annorlunda, för man vet att hjälten alltid vinner. Men trots det, så var 134 minuterna underhållande och alla manliga skådespelare levererar och skapar intressanta karaktärer. Jon Bernthal verkar fortfarande vara den som spelar den otacksamma och grova karaktären och Shia spelade den lugna kristna medan Logan Lerman hade nybörjarrollen. Sedan har Brad Pitt börjat anta lugna, pedagogiska roller – pappa roller och det passar nog till hans höga ålder jämfört med de övriga casten.

Musiken var passande och ljudredigeringen matchade storyn. Det är en avslappnad film men rätt som det är kan det vända till actionladdade scener och dramatik. Dock så funkar inte vapeneffekterna – ljusstrålar som påminner om vapen som används i Star Wars.

Med fokus på karaktärerna och en underhållande film så är det den bästa krigsfilmen på länge.

betyg 4 av 5

Check out our latest podcast! Weekly Film News is a weekly podcast released every Monday so that YOU can stay updated a recap of the latest news. If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

Advertisements

3 thoughts on “Fury (2014)”

 1. Sofia says:

  Men försökte de inte förklara ljuseffekterna med att vapnen sköt spårljus på något sätt? Men inte för att jag vet tillräckligt mycket om vapentekonologi för att veta om det stämmer 😉

  1. Mackan says:

   Får nog se om den och söka efter en förklaring. När under filmen hände det?

   1. Sofia says:

    Heh, den var inte tillräckligt minnesvärd för att jag ska komma ihåg det nu 😉 Men ngn gång i början misstänker jag eftersom kommentaren var riktad till nybörjaren Norman (tror jag iaf)

Comments are closed.