Fury (2014) Titel: Fury

År:  2014

Genre: Action, Drama, Krig

Längd: 134 min

Regissör: David Ayer

Skådespelare:  Brad Pitt, Shia LaBouf, Logan Lerman

imdb_46x228.2/10

April 1945. Mitt under de allierades stora slutoffensiv i Europa får en rutinerad sergeant kallad Wardaddy i uppdrag att leda en Sherman-tank, och hennes fem man starka besättning, bakom fiendens linjer. Underlägsna i både antal och vapenkraft har Wardaddy och hans mannar oddsen emot sig, men inget kan stoppa dem i deras hjältemodiga strävan efter att gå till attack mot själva hjärtat av Nazi-Tyskland.

EMOTIONELLT KRIGSDRAMA

När de fyra erfarna soldaterna, som dricker, knullar och röker, tar emot en ung och oerfaren kontorist Norman  förändras deras insikt i kriget. Och det är först då det blir en intressant handling. Letar man efter en film som har överflödiga datagenererade effekter där flygplan bombar städer och det är hysteri bland folk, så är det inte denna en film för dig.

READ ALSO:  Jack Ryan (2018-2023): Season 4 - Official Trailer

Huvudfokuset i denna krigsfilm är om de fem soldaterna som sitter i stridsvagnen, och regissören låter dem andas, ge deras karaktärer så mycket utrymme som behövs. Wardaddy (Brad Pitt) är i filmen en erfaren krigsledare som vägrar att ge upp. Sedan har vi den kristne Bible (Shia Labouf), mexikanske Gordo (Michael Peña), och själviske Coon-Ass (Jon Bernthal).

Det finns stunder som den kunde ha undvikit alla klichéer och gjort något annorlunda, för man vet att hjälten alltid vinner. Men trots det, så var 134 minuterna underhållande och alla manliga skådespelare levererar och skapar intressanta karaktärer. Jon Bernthal verkar fortfarande vara den som spelar den otacksamma och grova karaktären och Shia spelade den lugna kristna medan Logan Lerman hade nybörjarrollen. Sedan har Brad Pitt börjat anta lugna, pedagogiska roller – pappa roller och det passar nog till hans höga ålder jämfört med de övriga casten.

READ ALSO:  The Idol (2023) - Official Trailer

Musiken var passande och ljudredigeringen matchade storyn. Det är en avslappnad film men rätt som det är kan det vända till actionladdade scener och dramatik. Dock så funkar inte vapeneffekterna – ljusstrålar som påminner om vapen som används i Star Wars.

Med fokus på karaktärerna och en underhållande film så är det den bästa krigsfilmen på länge.

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: