Gone girl (2014)

Titel: Gone Girl

År: 2014

Genre: Drama| Mystery | Thriller|

Längd: 145 min

Regissör:   David Fincher

Skådespelare: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

imdb_46x22 8.6/10

På Nick och Amy Dunnes femte bröllopsdag anmäler Nick sin fru saknad. Polisens utredning och en massiv mediacirkus drar igång och Nicks bild av ett lyckligt äktenskap blir allt mindre trovärdig. Det dröjer inte länge innan hans lögner och underliga beteende får alla att ställa sig den obehagliga frågan… Har Nick Dunne mördat sin fru? INNEHÅLLER SPOILERS

SMART, SNYGG MEN INTE ISKALL

För att lyckas med en psykologisk thriller, som denna film utges att vara, måste samspelet med regin och skådespeleriet. Precis som med Män som hatar kvinnor (2009) så dör aldrig den försvunna men det är intrigen runt omkring som gör spänningen.

Det finns ingen emotionell koppling eller någonting som berör i filmen vilket beror mycket mycket på huvudrollerna. Natalie Portman eller Scarlett Johansson hade definitivt gjort ett bättre jobb än vad Rosamund tillförde till den här långa intrigfyllda förhållande filmen.Medioker, det är vad den är och den är inte lika iskall psykologisk thriller som etablerade kritiker och den känns emellanåt tråkig.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming

Filmen går ut på att följa Nicks väg genom mediakaoset för att hitta sin fru. Polisen hävdar att hon är mördad och saken är att det är hon som har iscensatt allt, vilket är förståeligt då Amy (Rosamund Pike) berättar vilket helvete till äktenskapet har varit.

Hon lurar media, polisen och sin make för att sätta honom på prov, därefter återvänder hon till Nick (Ben Affleck). Neil Patrick Harris, har äntligen en mörkare och allvarligare roll och i den här filmen har han en mystisk roll vilket skiljer sig från den komedi han har gjort.

Förväntar man sig att det är lika hög klass som Social Network (2010), Seven (1995) eller Zodiac, så är den här filmen en besvikelse. Personligen störde jag mig mer på Amy än på Nick, vilket är underligt för jag är inte en stor fantast av Affleck.

READ ALSO:  The Flash (2023) - Final Trailer

Anledningen till varför man bör se den här är David Fincher snygga och briljanta regi där man känner en närvaro genom hela filmen. Det märks att han kan det här, den här genren. Den är smart, snygg men tyvärr är den inte tillräckligt mörk för att jag ska kunna bli imponerad på denna hypade produktion.

Prisoners (2013)  som utkom förra året höll ett  bra tempo, vilket denna klart inte gjorde. Intresset för den tappades successivt när det den växlade mellan frun och makens perspektiv. Dock så avslöjades de viktigaste delar nästan för tidigt, vilket jag tycker förstörde första halvtimmens intensitet.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Episode 10

Gillian Flynn, författaren till boken, har även stått bakom filmmanuset har gjort en snygg berättelse om ett äktenskap som eskalerar och där intrigerna lyfts upp från ytan. Men tyvärr genererar det ingen spänning till underhållningen. Det finns intensitet som behövs för att man ska fastna för den.

Ska du se den, gör det i så fall för David Fincher’s snygga regi.

Betyg 2 av 5

Engelsk recension

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: