Lucy (2014)

Lucy (2014)

Titel:  Lucy

År:  2014

Genre: Action, Sci-Fi, Thriller

Längd: 89 min

Regissör: Luc Besson

Skådespelare:  Scarlett Johansson, Morgan Freeman, Min-Sik Choi

Fight Club (1999) on IMDb6.5/10

Lucy är en amerikansk student i Taipei som tvingas till att smuggla droger efter att ha blivit satt i en prekär situation av sin pojkvän. Hon är en av fyra som får den nyuppfunna drogen inopererad i sitt innandöme i syfte att smuggla den till Europa. Efter att ha misshandlats av en av knarkkungen Jangs män läcker substanserna ut i hennes blodomlopp, vilket förvandlar henne till en metamänniska som gradvis får tillgång till större och större del av den mänskliga hjärna.

ÖVERDIMENSIONERAD SCI-FI THRILLER

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

Morgan Freeman, har varit en personlig favorit sedan Wanted (2008) och alla filmer om Gud och Noak och Batman-trilogin men det finns ingenting i den här filmen där han imponerar på samma sätt han har gjort tidigare. Han är tillbakadragen och rädd som en ledsen hund.

Scarlett Johansson gör en helt okej insats även hon känns frånvarande och kan betraktas som apatisk i sin rolltolkning  och den här rollen matchar inte hennes personlighet.

Det är snygga visuella effekter men ibland är det mer som en biologilektion som regissören försöker att tillföra och det förstör mycket av filmen till sin helhet. Det blir konstigt i längden för det är många djurbilder som är osammanhängande till filmens koncept och förstör berättelsen och det som funkade så bra i början av filmen.

READ ALSO:  Black Panther: Wakanda Forever (2022) - Official Featurette: Underwater scenes

Det är i princip en mix mellan Matrix, Limitless och Transcendence.  Mot slutskedet vill man bara att den här överdimensionella Sci-Fi filmen ta slut och trots sina många actionsekvenser tillför den inte vad som kunde ha varit så mycket bättre och mer välgjord.

Den har fått ljumma kommentarer och det är den värd, vissa kanske fastnar för den överflödiga action och den mättande koreografin men för mig funkar den inte.  Filmen går utför rejält och man tappar fokus. Luc Besson, regissör till bland annat, Leon (1994) var mer välregisserad än vad den här någonsin kommer att vara.

Katastrof är nog bara början om man ska kunna beskriva denna film. 

Betyg 2 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: