MV5BMTcwODc1MTMxM15BMl5BanBnXkFtZTYwMDg1NzY3._V1._SY317_CR0,0,214,317_

Titel: The Pirates of the Caribbean

År: 2006

Genre: Action , Äventyr, Fantasy

Längd: 145 min

Regissör:   Gore Verbinski

Skådespelare: Orlando Bloom, Bill Nighy, Johnny Depp

imdb_46x22 7.3/10

Bröllopet mellan Will Turner och Elizabeth Swann blir avbrutet av Lord Cutler Beckett och the East India Trading Company som vill arrestera dem båda samt före detta Kommendör James Norrington för att ha hjälpt Kapten Jack Sparrow att ha undkommit hängning. Elizabeth blir fängslad medan Becket förhandlar med Will om att finna Jack och hans kompass som äger förmågan att peka på det man mest önskar i hela världen. Samtidigt så avslöjar Jack för sin besättning ombord på Svarta Pärlan att dom ska finna en mystisk nyckel som leder till en okänd kista.

FAVORITEN BLAND UPPFÖLJARE

Första gången jag såg den här filmen var åtta år sedan. Men när det blev sent så stannade jag filmen och fortsatte dagen därpå.  Tydligen så var det bara slutscenen och eftertexterna kvar. Det börjar med ett bröllop och därifrån ökar tempot successivt för det här är verkligen inte (Johnny Depp) Jack Sparrow’s film. Den här filmen är faktiskt om Davy Jones, inte sångaren, utan den som Bill Nighy gestaltar.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Episode 10

Och det är hans film, för titeln; Död Mans kista är en preferens till huvudskurken och hans hjärta. Storyn är mer mörkare och mindre lekfull än vad vi såg i första filmen. De balanserar mellan äventyr och fantasy, där många av piraterna får allt mer tid att utveckla sina karaktärer emotionellt och på den sociala biten, på ett snyggt sätt. Tycker även det är kull att Stellan Skarsgård, spelar Will Turners fader Bill Turner på Den flygande Holländaren.

John Knoll som har varit inblandad i Avatar (2009) och Star Wars (1977), Visual effects Supervisor, står för de dataanimerade effekterna och de är sannerligen värd Oscar för effekterna. På bara tre, fyra år har de gjort en förbättring när det kommer till de dataanimationerna. Resultat är givande när det kommer till exempel piraten Davy Jones, som är helt och hållet skapad genom dator men agerad via rörelse och röst av Bill Nighy. Man ser även hur snyggt gjort det är när Kraken dyker upp.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming

Tonen, de lekfulla som fanns i första filmen är som bortblåst i den här filmen även om det återstår en del lättsamma och komiska scener så blir den här mer mörkare, allvarligare och gradvis regnigare.

På något sätt blir det mycket fokus på många karaktärer i den här filmen och intriger blir mer omfattande och mer komplicerade än tidigare. Fler skådisar har även större ansvar till sina karaktärer vilket ett visst djup i filmen.

Originaltrion gör sitt jobb, men det balanseras upp med många nya karaktärer som kan ses intressanta och eftertraktade. Den har svaga stunder men de stora actionsekvenserna och de detaljerade effekterna gör det till en av de bättre uppföljarna trots den långa speltiden.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Preview: Episode 10

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: