MV5BMjAyNDM4MTc2N15BMl5BanBnXkFtZTYwNDk0Mjc3._V1._SY317_CR0,0,214,317_ (1)

Titel: The Pirates of the Caribbean

År: 2003

Genre: Action, Äventyr, Drama

Längd: 143 min

Regissör:   Gore Verbinski

Skådespelare:   Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley

imdb_46x22   8.0/10

Den fruktade sjörövaren Barbossa (Geoffrey Rush) kidnappar den vackra guvernörsdottern Elizabeth Swann (Keira Knightley). Hennes vän och hemlige beundrare Will Turner (Orlando Bloom) bestämmer sig för att försöka rädda henne. Men för att komma iväg på sin räddningsaktion tvingas Will ta hjälp av piraten Kapten Jack Sparrow, som vill ta tillbaka sitt skepp nu styrt av Barbossa. Vad Will inte vet är att det vilar en förbannelse över Barbossa och hans besättning.

LOVANDE START FÖR KAPTEN JACK SPARROW

Med ungefär 11,5 år sedan kom denna film ut på biograferna och med regi av Gore Verbinski och stora summor pengar i kostnad, håller den önskad kvalité även idag. Den har en sådan energi, även om det är bara första filmen av många så blir det ändå en lyckad och genomarbetad produktion där skådespelarna levererar till högsta grad och det är trots allt i dagsläget en stor filmserie som har genererat stort värde.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Preview: Episode 10

Storymässigt är den väldigt förutsägbar men charmen som Johnny Depp, Orlando Bloom och Geoffrey Rush genomsyrar och blir älskvärda karaktärer där man känner humor, äventyr och spänning. När Hans Zimmer briljanta komponering gör sin entré vet man att det är något stort på gång, då är filmseriens temat; He’s a Pirate i fokus. Musiken till filmen gör det så åtråvärd och komplex att det blir en salig blandning till den komiska och äventyrsfulla atmosfär vi bjuds på.

Filmen har många svaga stunder, vilket är synd då konceptet är en funktionell och attraktiv. Den faller snabbt tillbaka på mediokra scener och de visuella effekterna, som när piraterna vandrar över vattnet känns en aning kraftlöst och påminns att vara i samma anda som Peter Jacksons; De dödas Armé i Sagan om Konungens återkomst (2003).

READ ALSO:  Jack Ryan (2018-2023): Season 4 - Official Trailer

Bortsett från mediokra och svaga visuella effekter är det en originell start på en filmserien, som är baserad på en Disney åkattraktion.

Den här filmen är ändå rolig, äventyrsfull och kan vara obehaglig om man misstycker om vandrande skelett.

Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: