Pirates of the Caribbean: Vid världens ände (2007)

MV5BMjIyNjkxNzEyMl5BMl5BanBnXkFtZTYwMjc3MDE3._V1._SY317_CR0,0,214,317_ (1)

Titel: The Pirates of the Caribbean: At Worlds End

År: 2007

Genre: Action, Äventyr, Drama

Längd: 169 min

Regissör:   Gore Verbinski

Skådespelare:   Johnny Depp, Orlando Bloom, Keira Knightley

imdb_46x22   7.0/10

Will Turner, Elizabeth Swann, kapten Barbossa och besättningen från Svarta Pärlan åker till Singapore som ett led i sitt försök att få tillbaka Kapten Jack Sparrow från de dödas rike (“Davy Jones Locker”). För att lyckas måste de få tag på ett sjökort som visar dem vägen dit och tillbaka. Samtidigt har representanterna för brittiska kungen i Karibien satt press på sjörövare överallt eftersom de har lyckats få tag på det enda sättet att styra havets skräck, Davy Jones och hans skepp, Den flygande Holländaren. När Jack Sparrow blivit fritagen inser han och Barbossa att det enda sättet att förhindra britterna och Davy Jones från att förinta varenda pirat är att samla de nio piratledarna och förena de nio piastrarna för att eventuellt frige havets gudinna Kalypso, något som kan få katastrofala effekter för alla sjöfarare.

READ ALSO:  The Mandalorian (2019-): Season 3 - Official Featurette: Phenomenon

TREDJE GÅNGEN GILLT

Vid världens – har länge varit favoriten i den här filmserien, i alla fall när det var en trilogi, men sedan kom den fjärde delen och ruskade om allting. Tredje filmen är en dyr film och påkostad från topp till tå och dt visar att den har sina brister trots allt. Vännerna har tagit sig till Singapore för att frita Will Turner, vilket är en ny vilket då de två tidigare filmerna har bara vara centrerat i Storbritannien.

Många kritiker har samtycke om att det är den sämre av filmserien och det har även många av filmfansen. På många sätt känner jag mig splittrad av den här filmen.Den har allting som det finns att ge, det är en av de mest påkostade och dyraste filmproduktionerna som någonsin har gjort men storymässigt tappar den allt eftersom.

READ ALSO:  Black Panther: Wakanda Forever (2022) - Official Featurette: Underwater scenes

Det finns så många element som gör att den lyfter underhållningsvärdet till filmen för en högre nivå för att sedan sänkas ner igen till grunden. Även om det var till en början tänkt vara en avslutande del av en stor produktion, för sju år sedan så blir många delar lite för mycket. Det blir mer effekter och den där charmen som fanns i första filmen blir glömt bort.

Handlingen är kanske den här filmens starkaste kort, trots vad alla kritiker och fans tycker, den går upp och ner och filmmakarna verkade ha svårt att ha en gedigen balans mellan storyn och effekterna. Det ska vara så storslaget och mäktigt, mest för att det är en avslutande del och slutkampen mellan piraterna mot den Flygande Holländaren blir allt mer intensivare mot slutet.

READ ALSO:  The Banshees of Inisherin (2022)

En tråkig punkt på listan som kan vara värd att noteras är att det är troligen Orlando Blooms sista Will Turner, då han inte var med i fjärde och troligtvis inte femman. Han fungerade bra som pirat och Skarsgård förlorade son. Han har en viss charm och lojal till sjörövarlivet vilket gör honom en trogen vän till Jack Sparrow. Will får offra mycket i denna film och Orlando som skådis blir inte densamma senare.

Jack Sparrow (Johnny Depp) återkom Davy Jones Locket och hans närvaro är inte lika stark som de andra karaktärer, vilket är konstigt då serien ska föreställa att handla om just honom. Sedan är musiken väldigt bra gjort och även om de är komplexa och mörka miljöer är det välgjorda scenografier.

 Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: