Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

The Maze Runner (2014)

(Last Updated On: January 9, 2016)

mzr_imax_poster_sm

Titel: The Maze Runner

År:  2014

Genre: Mystery, Sci-Fi, Thriller

Längd: 114 min

Regissör: Wes Ball

Skådespelare:  Dylan O’Brien, Thomas Brodie-Sangster, Will Poulter

Fight Club (1999) on IMDb7.4/10

Thomas vaknar upp instängd i en gigantisk labyrint. Han är inte ensam och den enda chansen att ta sig ut levande är att samarbeta och pussla ihop de ledtrådar de hittar, som verkar leda till en organisation som kallas W.C.K.D. 

Filmen är regisserad av Wes Ball och är baserad på den bästsäljande boken av James Dashner.

FÖR MÅNGA BRISTER

Dessa hyperfilmer serier fortsätter att strömma från Hollywoods filmbolag, det är sällan någonting nytt som faktiskt når ut och tillfredsställer publiken. Det började med den åtta-delade Harry Potter-serien, sedan kom Vampyrkatastrofen Twilight, sedan de hyfsade Hunger Games quadralogin, som fortfarande pågår och nu har det kommit till The Maze Runner.

Var det bra? Nej!

Var den underhållande? Inte direkt.

READ ALSO:  The Addams Family (1991)

Första kvarten ska utgöra tonen för hela filmen, det är den som ska beskriva filmens helhet och handling och man ska kastas sig i handlingen och det ska hända från början. Visst, huvudpersonen Thomas kommer upp genom en hiss. Men den tappar lätt underhållningsvärdet och blir vid många tillfällen långtråkig och tappar ofta fokus.

Sedan blir tyvärr den här filmen förutsägbar, då likt första Hungerspelen dör en oskyldig, osynlig karaktär som Thomas plötsligt bryr sig om och gråter in i de sista sekunderna av speltiden.

Denna film hade bra tempo och dialog tills mitten av filmen tills den blir faktiskt förutsägbar och medioker. Skådisarna blir villrådiga och storymässigt hade det varit mer intressant än någon otydligt datoranimerat monster kallad Grievers och “plötsligt” kommer en tjej dit och hon tillför inte så mycket till filmen.

READ ALSO:  Rattlesnake (2019) - Official Trailer

De som gör oväntade godkända resultat är Will och Thomas tillsammans med Dylan.  De gör hyfsade insatser trots deras unga ålder. Thomas har varit med i Game of Thrones (2011-) och  Will var med  Jennifer Aniston och Jason Sudeikis i Familjetrippen. 

Återse att se hur nästa års uppföljaren ter sig…

Betyg 2 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film