Chef Titel: Chef

År: 2014

Genre:  Komedi

Längd: 114 min

Regissör:  Jon Favreau

Skådespelare:  Jon Favreau, Scarlett Johansson, Dustin Hoffman

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDb 7.3/10

Jon Favreau har skrivit, regisserat och producerat CHEF – där han även spelar huvudrollen tillsammans med en stjärnspäckad ensemble bestående av bland andra Sofia Vergara, Scarlett Johansson, John Leguizamo, Bobby Cannavale, Dustin Hoffman, Oliver Platt, Robert Downey Jr. och unge Emjay Anthony. När kocken Carl Casper plötsligt säger upp sig från en fin restaurang i Los Angeles efter att ha vägrat kompromissa med sin kreativa integritet finner han sig plötsligt utan vare sig jobb…

MER ÄN BARA OM MAT

När varken manusförfattare eller regissörer kan åstadkomma en film som funkar så tar Jon Favreau i saken med egna händer, då han står bakom regi, manus, producent och huvudrollen. Vi ser även Dustin Hoffman som chef, Scarlett Johansson som en tillbakadragen kollega och Sofia Vergara som en förstående ex-fru.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4

Problemet är att jag tål inte Sofia Vergara hädanefter, även om hon är med i Modern Family så funkar hon verkligen inte som roller som ex-frun till Jons Carl. Hon pratar väldigt konstig dialekt och det känns väldigt bakbundet då man hör knappt, trots text, vad hon säger. För efter en värdelös recension från en matkritiker bestämmer sig Carl Casper att starta ett eget företag och hans son uppdaterar ständigt på sociala medier deras resa via en food truck.

Carls affärskoncept är att göra maten kubansk och hela den tonen genomsyrar filmen. Far och son – relationen är det vad den här filmen verkligen bygger upp kring. Det är det som är i fokus och det är det som är huvudämnet i filmen. Att se om Carl kan återfå sin sons förtroende igen som far.

READ ALSO:  The Idol (2023) - Official Trailer

En av nackdelarna med denna typen av filmer, som The Social Network (2010) är att filmen är i praktiken redan förutsägbar i och med det finns ledtrådar efter vägen, även om det var lite överraskande mot slutet. Regissören är väldigt kreativ och gör det bra att ha tre arbetsroller och en huvudroll och ändå nå ut till en större publik. Dock så möter karaktärerna inte av några större incidenter eller liknande. Därför dras tempot ner rejält då det finns inga större konflikter förutom det som är i början vilket känns lätt så orealistiskt.

Ändå är det en far-och son film som berör många, inte mig inkluderad, men som forskar på så många nya outforskade ämnen, vilket i slutändan är ändå intressant att följa.

READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer

Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: