Night at the Museum (2009)

Titel: Night at the Museum: Battle of the Smithsonian

År: 2009

Genre:  Action, Äventyr, Komedi

Längd: 105 min

Regissör:  Shawn Levy

Skådespelare:  Ben Stiller, Amy Adams, Owen Wilson

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDb 5.9/10

Nattvakten Larry Daley (Ben Stiller) har kommit igång med en egen firma och eget varumärke och har därför varit borta från Naturhistoriska museet i New York ett bra tag. Men en natt när han hälsar på sina vänner på museet får han veta att de alla ska flyttas till ett lager för utställningsobjekt på Smithsonian Institution i Washington, D.C. då museet står inför stora förändringar. När Larry senare får ett samtal från en av sina vänner av vax får han reda på att farao Akhmenrahs (Rami Malek) onde storebror Kahmunrah (Hank Azaria) finns i museilagret på Smithsonian. Han måste bege sig dit för att stoppa den förbannelse som han lagt över den och rädda sina vänner.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Episode 10

SÅDANT SOM BARA HÄNDER PÅ FILM

Jag var på premiären och såg första filmen som kom ut 2007 på våren. Vad jag kan komma ihåg så var det en charmig familjefilm med mycket effekter och en livlig fantasi. Den markerade även tonen för de kommande filmerna. Den andra filmen kom ut för fem år sedan och den tredje och avslutande filmen har premiär faktiskt den här julen. De har varit i New York, Washington D. C och kommer snart till London.

Första filmen var faktiskt rolig att se och det fanns mycket roligt även den här gången dock inte i lika hög grad. Men det fanns mycket som påminde föregångaren och tyvärr är filmen väldigt förutsägbar, trots att den har sina ögonblick där filmmagin framhävs till det yttersta.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming

Förutom nattvakten, som den här gången har lagt museet bakom sig, har startat ett eget företag i början men blir inkallad då han får reda på att Jedidah (Owen Wilson) är i trubbel och måste (som förutfattat) åka till Washington för att rädda honom. Naturhistoriska museet i New York är hotat under nerläggning och Larrys (Ben Stiller) alla vänner är tvingad att flytta.

I Washington D.C möter han  piloten Amelia Earheart (Amy Adams) som konstigt nog passar till den rollen, även om hon inte är en större favorit och en del nya historiska karaktärer. Jonah Hill gör cameo som vakt på museet, sedan ser vi Jon Bernthal som Al Capone, Två Teddy Roosevelt (Robin Williams) och Hank Azaria som en egyptisk farao men även rösten till Tänkaren och Abraham Lincoln.  Även Ricky Gervais återvänder som Larrys chef.

READ ALSO:  Barbie (2023) - Official Trailer #1

En personlig favorit är Albert Einsteins som dyker i filmen. Den här uppföljaren är en verkligen flummig komedi och den potential hela ensemblen har, blir det tyvärr inte bättre än en medioker film då det blir allt mer onaturligt och orealistiskt. Men det häftiga med den här filmen är att många bjuder på sig själv och man bör ju njuta av den filmmagi som regissören Shawn erbjuder.

Betyg 2 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: