The Judge (2014)

Titel: The Judge

År: 2014

Genre: Drama

Längd: 141 min

Regissör: David Dobkin

Skådespelare: Robert Duvall, Robert Downey Jr., Vera Farmiga

imdb_46x227.7/10

Storstadsadvokaten Hank Palmer återvänder hem till sin hemstad när hans pappa, en småstadsdomare, anhålls misstänkt för mord. Han ger sig ut på jakt efter sanningen och längs vägen återfår Hank kontakten med sin familj som han inte träffat på flera år.

TYVÄRR INGET NYTT

Robert Downey Jr., som har haft roller som Sherlock Holmes och Iron Man i Marvel’s filmer delar filmer tillsammans med Robert Duvall, från Gudfadern och  Vera Farmiga, från The Conjuring och Bill Bob Thornton från tv-serien Fargo är med på ett hörn.

READ ALSO:  Black Mirror: (2011-): Season 6 - Official Trailer

Alla fyra är riktigt duktiga skådespelare men det finns inget som gör deras roller mer rättvis. Det här är visserligen en underhållande film men rättsprocessen om mordanklagelsen som fadern genomgår känns som en lång process. Det finns en ironisk ton mellan karaktärerna.

Karaktärerna tilltalas inte på det sätt som man önskar, för det här typen av handling mellan karaktärerna är inte nytt. För att ge en dramatisk film som denna film egentligen här krävs det att karaktärerna fyller storyn och levandegör karaktärerna, att de är skådisarna som styr handlingen och gör filmen levande och inte tvärtom.

Robert Downey Jr., passar dock inte riktigt i en allvarlig roll då han känns mer obekväm i rollen som en skrytsam och storstadsadvokat. Trots det så lever de övriga skådespelarna upp till sitt rykte och gör sitt jobb men inte så mycket mer.

READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Preview: Episode 10

Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: