Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

A Walk Among the Tombstones (2014)

(Last Updated On: January 9, 2016)

A Walk among tombstones

Titel: A Walk Among the Tombstones

År: 2014

Genre:  Kriminalare, Drama, Mystery

Längd: 114 min

Regissör:  Scott Frank

Skådespelare:   Liam Neeson, Dan Stevens, David Harbour

imdb_46x22 6.9/.10

 
Den före dette New York-polisen Matt Scudder arbetar numera som en olicensierad privatdetektiv helt utanför lagen. Scudder behöver alla uppdrag han kan få och går därför motvilligt med på att hjälpa en heroinlangare att finna de män som kidnappat hans fru.
  Under sina efterforskningar upptäcker Scudder att det inte är första gången som förövarna kidnappat någon och då ledde det till brutala mord. Han inser också att tiden håller på att rinna ut och att det inte går att ta hänsyn till vad som är rätt och fel.

READ ALSO:  Scorsese Continues To Bashes MCU

BÄTTRE ÄN MEDEL

Det är väldigt tydligt att det är Liam Neesons film. Det är han och bara han som gör den här filmen till vad den är. Jag gillar den även om den är väldigt kliché och lite förutsägbart men tonen som filmen erbjuder, den mörka tonen, är ändå något som underhåller i större graden av filmens speltid.

Synopsisen är väldigt enkel – En knarkkungs fru är kidnappad och blir sedan mördad. Och självklart tackar privatdetektiven, den pensionerade polisen, nej till uppdraget. För annars skulle det ju vara underligt. Men efter mycket tänkande tar detektiven på sig uppdraget att hitta de skyldiga över mordet på heroinlangarens fru.

READ ALSO:  Bard of Blood (2019 -) – Featurette

Tillsammans med en mörkhyad unge, hemlös och boende på stadens härbärget, vid namn TJ (Brian “Astro” Bradley) så visar den pensionerade polisen en mänsklig sida och blir en slags förebild för pojken. Han tar hand om den hemlöse och hjälper honom. Matt Scudder blir  en inspiration för TJ, att bli privatdetektiv.

Det är två mördare som ligger bakom mordet på frun och när de försöker förhandla om pengar, då är det underligt nog Matt som vägleder dem genom telefonsamtalet. Det är han som förklarar hur de ska göra och vad det ska göra, vilket gör dessa män garanterat IQ-befriat.

Inte ett mästerverk men helt OK film.

Betyg 3 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film