20121205-021453.jpg

Titel: Life of Pi

År: 2012

Genre:  Äventyr, Drama

Längd: 127 min

Regissör: Ang Lee

Skådespelare: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain, Tabu

Berättelsen om Pi (2012) on IMDb 8.2/10

Berättelsen om Pi är ett storslaget vackert äventyr om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott befinner sig som enda överlevande människa ombord på en livbåt mitt ute på Stilla Havet. Pi, döpt efter en fransk pool, är uppvuxen på en djurpark i indien.  Piscine, som han heter egentligen. Men efter ha blivit kallad Pissing  i det brittiska indien i skolorna, gör han en kupp där han förändrar det förnedrade ryktet om sig, och blir därefter en av skolans legend.

STORSLAGET OCH VACKERT

När han blir 16 år, bestämmer sig föräldrarna att skeppa alla djuren via ett japansk fartyg  mot en bättre framtid i Winnipeg, Kanada. Men en storm utbryter och välter hela skeppet och som enda överlevande får Pi sällskap med en bengalisk tiger vid namn Richard Parker. I över 260 dagar ute på öppet hav försöker han desperat få kontakt med omvärlden, men ingenting går. Han har även en orangutang och en zebra som sällskap.  Men med tiden går händer det omvälvande saker och Pi, 16-åringen försöker komma överens med tigern.

READ ALSO:  Oscars Winners - 2023

Ang Lee, en oscarbelönad regissör, är väl den mest naturligaste visionären att skapa ett sådant här stort projekt. Det bådar gott även när den har fått flera oscarnomineringar, bland annat för bästa visuella effekter.

Det finns liknelser med Cast Away, filmen med Tom Hanks, som började bli desorienterad då han hamnade på en ö. Men det finns också förbättringar i det här nya dramat. Någonting som har förbättrats på  tolv år. Någonting som är svårt att acceptera med sådana här filmer är där tillbakablickar blir den primära handlingen.  En av de största filmerna med den “genren” är Titanic. Men i den här filmen funkar det. Det känns naturligt vilket gör det mycket mer realistiskt och roligare som tittare att beundra den här berättlsen.

READ ALSO:  Only Murders in the Building (2021-): Season 3 - Official Teaser Trailer

Från första minuterna, när man betraktar olika exotiska djur höjs ribban på förväntningar. Man har ingen aning om vad som händer, men Pi blir äldre, för vardera minut och slutligen börjar hela berättelsen efter första halvtimmen av det här  2 timmarna.

Jag kommer att se den här fler gånger, dock har jag inte sett den i 3D, vilket säkert tillför filmmagin desto mer.Vilket drama och äventyr den här filmen bjuder på. När eftertexterna rullar upp beundras man hur otroligt skapande den här filmen är.

Ett mästerverk för ögat.

Betyg 5 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Tetris (2023) - Official Featurette
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: