I, Robot (2004)

(Last Updated On: January 11, 2015)

I, Robot (2004)

Titel: I, Robot

År: 2004

Genre: Action, Mystery, Sci-Fi

Längd: 115 min

Regissör: Alex Proyas

Skådespelare: Will Smith, James Cromwell, Bridget Moynahan

imdb_46x227.1/10

Kriminalpolisen Del Spooner (Will Smith) kallas till platsen för ett misstänkt självmord. Del misstänker att det i själva verket är ett mord utfört av en robot medan de andra människorna runt honom är tveksamma eftersom robotikens lagar innebär att det är omöjligt för en robot att döda.

 INSPIRERANDE SMART OCH COOL FRAMTIDSTOLKNING

Enligt denna film så kommer världen att tas över av smarta och sofistikerade pratande robotar, inom tjugo år, som slutligen försöker mörda en. Will Smith har förutom den uppenbara produktplaceringen, lyckats rädda jorden på ett snyggt sätt. Han är inte en favorit och detta är nog den första recensionen som han är med i och har huvudrollen. Har ingenting emot honom än som att benämna denna Sci-Fi  film som något annat än mycket komedi.

Framtidstolkningen som denna film bjuder på är underbar men trots att det är så många bristande och felaktigheter där huvudkaraktären känns dock malplacerad. Det är för mycket komedi och känns mer som ett äventyr än som en thriller, som den borde vara. Den tappar sin allvarliga ton och kan inte tas seriöst när skämt efter skämt levereras och det blir krystat och påtvingad underhållning. Vilket ingen vill ha.

Trots att den är löst baserad på en novellsamling av rysk-amerikanske Isaac Asimov om robotar på 1950-talet, så är det brits på överväldigande intriger som gör en intresserad och får en att kännas vid intresse från början till slut.

Effekterna är snygga och i vissa scener också skrämmande realistiska för att kännas trovärdig och intressant. Men den är ändå en förutsägbar film och handlingens upplösning kan lätt kalkyleras ut allt eftersom filmen fortlöper framåt. Man förstår även titeln som spelar stor roll bland karaktärerna. Den kunde gärna vara mer utvecklande och mer fördjupning bland karaktärerna och mer struktur för att få en övertygelse att detta är den rätta underhållning att se.

Men gillar man Will Smith i en komikerroll, pratande och mördande robotar och orolig mormor, så är detta något för dig.

Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 

Profile

Marcus J. Ström
Marcus J. Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Liked it? Take a second to support Marcus J. Ström on Patreon!
Was this article helpful?
YesNo
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: