Into the Storm (2014)

Into the Storm (2014)

Titel: Into the Storm

År: 2014

Genre: Action, Thriller

Längd: 89 min

Regissör: Steven Quale

Skådespelare: Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh

imdb_46x227.1/10

INTO THE STORM är en katastroffilm om en rad tornados som drabbar staden Silverton under ett dygn. Vi får uppleva katastrofen genom professionella stormjägare, äventyrslystna amatörer och modiga invånarens ögon och skakiga videoinspelningar.

ÅRETS BLÅSIGASTE FILM

Trots att detta är årets blåsigaste film och med överflödiga visuella effekter vilket kretsar kring starka tornados, flygande lastbilar och svävande flygplan, så levererar den ändå inte till slutet. Med tidigare Hobbit-skådisen Richard Armitage och Walking Dead-mamman Sarah Wayne Callies som riktlinje så kan man ana vilken typ av kvalité det är på filmen och att man inte kanske ska ha jätte höga förväntningar på resultatet.

READ ALSO:  Doom Patrol (2019-): Season 4 - Official Trailer

Det är ambitiöst filmprojekt då det är egentligen karaktärerna som spelar in innehållet i denna film. Regissören har gjort att det som spelas in i karaktärernas kameror är filmen. Det är inspelad i genren “Found Footage”, några populära filmer i denna unika genre som ofta hamnar bland skräcksamlingen, är bland annat Chronicle (2012), Cloverfield (2008) och Paranormal Activity (2007). Mest är det Paranormal Activity som har nått fram i den här genren, där familjer filmar spöken under nattetid.

I den här filmen skiftar det mellan olika karaktärer, det är pappan och två söner, ett stormjägare- team med Allison, som håller koll på väderleksrapporten (Sarah Wayne Collies) och två fulla idioter som leker Jackass under samhällets värsta oväder.

READ ALSO:  Avatar: The Way of Water (2022) - Official Trailer #3

Vi följer Allison (Sarah) och hennes desperata team i jakten på att följa dessa gigantiska tornados under ett intensivt dygn i den lilla amerikanska staden Silverton. De reser oftast med en pansarbyggd bil försedd för skydd i oväder. Sedan har vi en sträng överbeskyddad pappan Gary med två yngre söner, en tuff och en blyg, som korsar sina vägar tillsammans med Allison och blir då filmens centrala punkt.

Det är en mellanbudgeterande film och av resultatet att döma så märks faktiskt det. Den griper ju inte direkt om en. Du känner ingenting tillsammans med karaktärerna även om det är en dundrande underhållande katastroffilm för väder kan vara både farligt och vackert. Väder som har satt människor i trubbel har även förekommit i , The Day after Tomorrow och Twister m.fl.

READ ALSO:  Money Heist: Korea - Joint Economic Area Part 2 (2022) - Official Trailer

Det är en standardfilm faller långt före mållinjen och konceptet känns inte tillräckligt trovärdigt för att kunna tas realistiskt och standardmanuset tillsammans med standardskådisarna belyser genom hela filmens närvaro.Trots starka och snygga effekter så är det underhållning för stunden för det är knappast casten som gör den här filmen sevärd.

Betyg 2 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: