Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Catch Me If You Can (2002)

Last Updated

20130618-192430.jpg Titel: Catch Me If You Can

År: 2002

Genre: Kriminalare, Komedi, Biografi

Längd: 141 min

Regissör: Steven Spielberg

Skådespelare: Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Christopher Walken

The Departed (2006) on IMDb 7.9 /10

Frank Abagnale, den yngste som någonsin stått på FBI:s Most Wanted-lista, hade hunnit arbeta både som läkare, advokat och pilot innan han ens fyllt 18 år. Vid 17 års ålder var han den mest framgångsrika brottslingen i USA:s historia. FBI-agenten Carl Hanratty gjorde det till sin främsta uppgift att finna den unge brottslingen och ställa honom inför rätta, men Abagnale var alltid ett steg före.

DRAMATISK OCH UNDERHÅLLANDE

READ ALSO:  The Dead Don't Die (2019) - Restricted Trailer

Det här filmen har DiCaprio och Hanks bästa skepnader och den regisseras av regissören – Spielberg. Det är en verklighetsbetonat film där FBI -agenten Hanratty (Tom Hanks) jagar den unge Frank (Leonardo DiCaprio) land och rike för att få fast honom för sina brott.

Den känns knappast för lång. Den har tillräcklig med speltid och det blir inte överspelat som det brukar bli med sådana här filmer. Det utspelar sig på sextiotalet och det syns på rekvisitan att allting inte stämmer med tidsåldern.

Den är faktiskt tillräcklig intressant och ha mycket känslor som spelar på huvudpersonens sinne. Filmen har en lättsam ton och blir sällan tråkig genom tiden även om slutet känns nästan förutsägbart då huvudpersonerna i filmen blir vänner och den ene hjälper den yngre. Den har mörka stunder men det går fort den vänder helt.

READ ALSO:  Once upon a Time in Hollywood (2019) - Official Trailer

Christopher Walken som spelar Frank den äldre och gör en emotionell bra insats och lyfter de sidoscenerna några nivåer. Många duktiga skådisar gör bra insatser som bi- figurer i filmen.

Tom Hanks och Leonardo DiCaprio gör väldigt insatser i sina respektive roller även om filmen är nästan 150 minuter lång. Den är definitivt sevärd om man gillar ett lättsammare kriminaldrama där våld inte det första som är i fokus. Och om man tycker om dem som spelar huvudrollerna.

20130621-124018.jpg

Advertisements
%d bloggers like this: