Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Frost (2013)

(Last Updated On: December 30, 2016)

Frost (2013)

Titel: Frozen

År: 2013

Genre: Äventyr, Animerat, Musikal

Längd:  104 min

Regissör:  Chris Buck, Jennifer Lee

Skådespelare:  Kristen Bell, Jonathan Groff, Idina Menzel

imdb_46x228.1/10

Filmen handlar om prinsessan Anna som ger sig ut på en magisk resa tillsammans med bergsmannen Kristoffer och hans ren Sven, för att hitta hennes syster Snödrottningen Elsa.Elsa förvisade sig själv till bergen efter att hennes dolda krafter uppenbarade sig under kröningsceremonin, och nu måste Anna hitta henne för att rädda kungariket Arendal från en förbannelse om evig vinter.

MAGI MED MUSIK OCH ANIMERING

Animatörerna från Disney Animation bevisade med den här filmen varför dem är ledande inom den här genren. En film med musik blandade med starka karaktärer och en drivande berättelse. Det här är med faktum en av Disneys bästa animerade film, som har spänning, humor och härliga sånginsatser.

READ ALSO:  The Turning (2020) - Official Trailer

Elsa och Anna är två små gladlynta prinsessor som ägnar dagarna åt vilda lekar i kungariket Arendals gigantiska slottssalar. Här hittar vi renar som heter Sven, talande snögubbar och gråstenstroll. Filmen är löst baserad på HC Andersens berättelse ”Snödrottningen” från 1845.Den här gången är HC Andersens närvaro dock ytterst sekundär – den tydligaste blinkningen är att de centrala gestalterna heter Hans, Kristoffer och Anna.

Efter att oavsiktligt ha skadat sin lillasyster Anna drar hon sig undan från världen, medan systern oförstående dansar vidare i de utsmyckade korridorerna. Åren går och så kommer den dagen då kronprinsessan ska krönas till drottning och tvingas visa upp sig för folket. Hon klarar sig långt fram på eftermiddagen, men efter ett bråk med systern blottas hennes hela register av ”häxkonster”. Förtvivlad flyr hon upp i fjällvärlden, med Anna hack i häl – äntligen förstår hon varför Elsa har dragit sig undan.

Animationerna matchar historien och tar fram det som benämns som en klassiker; humor, spänningen och musiken. Det är en unik historia som tidigare har filmatiserat flera gånger och nu är det Disney som har haft ansvar över den. Disney har tidigare haft svårt att komma med självklara filmer som verkligen fångar en och ett psykologisk djup i filmen och ett bra budskap från grunden.

READ ALSO:  The Report (2019) – Official Trailer #2

Med sina två Oscarsnomineringar för Bästa Original Sång och Bästa Animerad Film, där filmen vann i båda kategorierna under Oscarsgalan 2014, 2 mars.

Som kritiker har påstått att den här 3D animerade snöäventyret skulle kunna vara i samma nivå som Lejonkungen känns lite väl krystat. Men det är ett vinter äventyr som sätter sina spår under filmens gång men tyvärr inte längre.

Den är snygg animerad och har en hyfsat men ändå en förutsägbar story som det sviktar på.

3

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film