Välkommen Mrs. Doubtfire (1993)

Mrs Doubtfire (1993)

Titel: Mrs Doubtfire

År: 1993

Genre:  Komedi, Drama, Familj

Längd: 125 min

Regissör:  Chris Columbus

Skådespelare:  Robin Williams, Sally Field, Pierce Brosnan

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDb 6.8/10

Den arbetslöse skådespelaren Daniel Hillard blir av med vårdnaden av sina barn då han skiljs från sin fru. Nu får bara träffa sina tre barn en gång i veckan. Han står dock barnen väldigt nära och vill träffa dem oftare. När han ser att hans fru ska anställa en hemhjälp så får han idén att klä ut sig till kvinna och söka platsen…

 EN KOMEDI KLASSIKER

Det går nog inte i ord att beskriva den sorg som många hängivna fans hade då en av filmvärldens mest begåvade och talangfulle komiker valde att avsluta livet. Robin Williams är nog mest ihågkommen från filmerna Döda Poeters Sällskap  (1989) och Good Will Hunting (1997)  där han levererade i hög klass och gjorde då sina bästa prestationer.

Det är många komiska element och scener som kan plockas från den här filmen och Robin känns väldigt avslappnad i rollen som hembiträde och skådespelare. Och som väntat så är det en charmig familjefilm som första Harry Potter (2001) och Ensam Hemma (1990), för alla tre har Chris Columbus som regissör.

READ ALSO:  Black Panther: Wakanda Forever (2022) - Official Featurette: Underwater scenes

Howard Shore, som har komponerat ihop LOTR- soundtracket har även tio år tidigare skapat musik till den här klassikern. Vi får även se Pierce Brosnan i en självupptagen och rätt tråkig roll.

En charmig familjefilm som sätter färg på tillvaron…

Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: