The Hunger Games Mockingjay Part 1

Titel: The Hunger Games: Mockingjay Part 1

År: 2014

Genre:  Äventyr, Sci-Fi

Längd: 123 min

Regissör: Francis Lawrence

Skådespelare:  Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth

imdb_46x22 7.2/10

Vi får följa vår hjältinna Katniss Everdeen när hon leder Panems tolv distrikt i ett uppror mot den korrupta huvudstaden Capitol.Kriget som kommer att avgöra Panems öde eskalerar och Katniss måste bestämma sig vem hon kan lita på och göra allt som krävs för att skydda sin familj och sina vänner.

UTFYLLNADSFILM ISTÄLLET FÖR VAD SOM BEHÖVS

Peeta är kidnappad av huvudstaden Capitol och tillsammans med Plutarch, Gale och nyförvärvet president Alma Coin, leder Katniss Everdeen  upproret mot huvudstaden där President Snow styr.

READ ALSO:  Shazam!: Fury of the Gods (2023)

Det finns dock inget större engagemang i den här filmen. Efter andra uppföljaren så höjs förväntningarna ytterligare till att seriens väg ska gå djupare men istället är det mer dialog och diskussioner än karaktärsutveckling hos huvudkaraktärerna. De större skådespelarna känns mer än less att vara med i bild och försöker undvika det uppenbara hos dem.

Det är allt mer modern att dela upp filmer i två delar, mest för att inkomsten och för att dröja ut seriens upplösning. Och det märks här. Alla går runt och pratar. Det sprängs några plan och det går sönder en damm men det finns inget som håller fast en mot slutet. Det finns inget som fångar ens intresse under speltidens gång.

READ ALSO:  Burden of Proof (2023) - Official Trailer #1

Specialeffekterna är medioker, lika mycket som tidigare filmer och ingenting som imponerar. Vi får även se Natalie Dormer, från Game of Thrones ha en vägledande och styrande roll vid sidan av Katniss Everdeen.

Filmen känns i stort sett något av en transportsträcka som tappar fokus för varje sekund men som ger ledtrådar till upplösningen i de sista spelminuterna. Mycket frågor behöver besvaras och förhoppningsvis blir det en underhållande och välbehövlig avslutning på filmserien.

Eller vad tycker du?

Betyg 2 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  The Idol (2023) - Official Trailer
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: