Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Beck – Sjukhusmorden (2015)

Last Updated on

beck-sjukhusmorden-20151

Titel: Beck – Sjukhusmorden

År: 2015

Genre: Thriller, Svensk, Kriminalare

Längd:  90 min

Regissör: Stephan Apelgren

Skådespelare: Peter Haber, Mikael Persbrandt, Rebecka Hemse

imdb_46x226.5/10

En cancersjuk kvinna avlider på ett sjukhus i Stockholm. Det verkar dock som om hon bragts om livet. Sonen till kvinnan anklagar läkaren Johan Fors för dådet. När sedan Fors hittas död riktas misstankarna mot sonen. Men även Johan Fors kollegor verkar dölja saker för Beck-gruppen.

VILSELEDANDE TITEL SOM TILLFÖR INGENTING

Bristen på manusidéer och en story som tar fram det bästa ur karaktärerna och skådespelarna fortsätter i den sämsta säsong av Beck-serien. Förvänta inte flera mord. För det är ingenting sådant, även om titel tilltalar det. Det finns ingen större dramatik, men det är egentligen bara ett mord, inte flera.

Har man sett de tre andra som tidigare har premiär det här året. Men ändå är det som att intrigerna hemlighetshåll på ett bra sätt. Invasionen var ett stort misslyckande. För det är först efter Johan Fors död, ansvarige läkaren för den första patienten som dör, blir det en självklarhet vem som är mördaren till ett offer.

Det fanns tendenser och den hade potential på att bli värd sin underhållning men ingenting är som förut. Spänningen, intrigerna är inte densamma och det våld som var då har tonats ner gradvis och det är tyvärr inte samma engagemang som det en gång var. Det som är lyckade i den här filmen är att hemligheter och säkrade motiv avslöjas allteftersom filmen fortskrider och därefter blir det allt tydligare om vem som är den skyldige.

Hade de gjort som vissa deckare/Kriminalare brukar utföra, så hade de misstänkta dött en efter en direkt de var misstänkt, för då hade den skyldige kanske aldrig ha kommit fram. Men den personen i den filmen gör det och det imponerar inte. Det känns lättsamt och tyvärr gör det spänningen sämre, även om de lyckas hålla det länge.

Årets sista film om Beck-gruppen är släppt, sänds på TV om ett år.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

Advertisements
%d bloggers like this:
Play All Replay Playlist Replay Track Shuffle Playlist Hide picture