BIg Hero 6 (2014)


Titel: Big Hero 6

År: 2014

Genre: Action, Animation, Ävenytr

Längd:  102 min

Regissör: Don Hall, Chris Williams

Skådespelare:   Ryan Potter, Scott Adsit, Jamie Chung

imdb_46x228.1/10

Big Hero 6 utspelar sig i den fiktiva japanska staden San Fransokyo, och handlar om underbarnet Hiro Hamada och hans robot Baymax. Tillsammans avslöjar de en kriminell sammansvärjning och samarbetar med en grupp oerfarna superhjältar.

ÖVER-DIMENSIONERAD EMOTIONELLT ANIMERAT ÄVENTYR

Walt Disney fortsätter att producera snygga animerade filmer, inriktat till barn utan djup. Den kommer knappast få samma genomslag som Frost hade, som har nått många. Men Big Hero är annorlunda. Den är alla teknik-älskade ungar’s dröm. Den utspelar sig i en fiktiv japansk stad med inspiration från San Fransisco, som de har döpt till San Franokyo.

READ ALSO:  Exclusive: The Filmmakers Behind Netflix Boston Marathon Bombing (2023) On How The Attack Changed Everything

Det blir snabbt emotionellt och en bakgrund hade faktiskt byggt upp en bättre handling, men eftersom Hiro Hamada får sin bror dödad väldigt snabbt blir det snabbt sorgligt och deprimerad och roboten Baymax används för att bearbeta broderns död och första anblicken av skurken syns rätt snabbt. Det är väldigt lätt att gissa vem som ligger bakom allting, det finns ledtrådar som tydligt framhävs kontinuerligt och det är inte så många alternativ att välja mellan.

Handling är simpel och trots att det är en barnfilm rent av så tappar den tempot och den seriösa komiska tonen som den hade första delen av filmen. Det blir upprepande och lite sorgligt också. Den är långt ifrån Lejonkungen (1994) som är ett rent mästerverk jämfört med den här, innan den tre dimensionella animering ersatte den traditionella tecknat.

READ ALSO:  Asteroid City (2023) - Official Trailer

Bi- karaktärerna påminner väldigt mycket om varandra, två häftiga, mer seriösa av varje kön. Sedan är två flamsiga karaktärer där en manlig karaktär är väldigt förtjust i superhjältar och serietidningar, vilket ironiskt nog är vad denna film baserad på – Marvels karaktärer.

Filmens regissörer har bland annat medverkat bakom Kejsarens Nya Stil (2000), Bolt (2008) och Mulan (1998) så mycket är återvänt och filmen känns inte riktigt färdigt, även om så är fallet, trots den snygga animation, roliga karaktärer  och energisk handling, men trots det så imponerar den inte, som på det tradionella sättet.

Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  American Manhunt: The Boston Marathon Bombing (2023) - Official Trailer 
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: