Birdman (2014) Titel: Birdman or (The unexpected virtue of ignorence)

År: 2014

Genre: Komedi, Drama

Längd:  119 min

Regissör: Alejandro González Iñárritu

Skådespelare:  Michael Keaton, Zach Galifianakis, Edward Norton

imdb_46x228.7/10

Riggan, mest känd för att ha spelat den ikoniska superhjälten Birdman, ska nu regissera en teateruppföreställning på Broadway och vi får följa honom under de hektiska dagarna innan den stora premiärkvällen. Samtidigt som han slåss mot sina inre demoner och sitt stora ego så försöker han lappa ihop både familj och karriär.

BRILJANT, SNYGG OCH OSCARMATERIAL

Hur kan man inte tycka om den här filmen? Den är så innovativt snygg och nyskapande. Med starka insatser från huvudrollsinnehavarna, suverän cinematografi och underbar regi så lär den få många förtjänta Oscarsnomineringar.

Många duktiga skådespelare medverkar – Michael Keaton (Batman), Edward Norton (Fight Club), Naomie Watts (King Kong) och Zach Galifianakis (Baksmällan). Alla känns trygga i sina roller för det är lång film i ett svep.  Få klippta scener och allt känns som en lång tagning. Det är inte så mycket komedi som framstår i genren. Det är väldigt humoristiska och lätt dramatiska scener. Komedin är nedtonat och det känns som en lätt tillgänglig underhållning. Med den nyskapande cinematografi så är kameran nära filmens karaktärer och det blir intimt och en närhet som är utöver det vanliga.

READ ALSO:  The Idol (2023) - Official Trailer

Allt eftersom M. Keatons karaktär – Reggan kämpar med sina inre demoner som pratar  med en mörk rosslande röst . Allt eftersom Reggan blir mer paranoid finner han igen sig själv efter karaktärer tog slut efter storfilmen, Birdman. Här kan man också dra en personlig parallell koppling till Michael. K som inte har haft lika lyckad karriär efter Tim Burtons Batman.

Filmer som utspelar sig inom filmens –  eller teaterns värld brukar vara rätt tråkiga men den här imponerar från början till slut med sina unika egenskaper. Det är nog bara denna film och Black Swan (2010) som kan lyckas att vara naturlig i sin egen värld.

I och med att den utspelar sig inom bara några dagar, max 72 timmar, är det väldigt tajt i händelseförloppet så varje scen är ungefär någon minut efter den förra. Man kommer att behöva mer än en titt för att ta in och se allt härligt det här mästerverket.

Betyg 5 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  What's On Netflix In June 2023
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: