Boyhood

Titel: Boyhood

År: 2014

Genre: Drama

Längd: 165 min

Regissör: Richard Linklater

Skådespelare:   Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke

imdb_46x228.4/10

 Filmen följer sexåriga Mason (Ellar Coltrane) genom livets mest omvälvande årtionde, genom en strid ström av flyttar, familjegräl, krossade äktenskap, nya äktenskap, nya skolor, första kärleken, förlorade kärlekar, goda tider, skrämmande tider, krossade hjärtan och underverk. Men resultatet är svårt att förutspå, då ett ögonblick alltid är tätt sammanfogat med nästa – och tillsammans formar dessa incidenter vår uppväxt och hela den ständigt föränderliga resa som kallas livet.

ORIGINELL UPPVÄXTSKILDRING

Det finns många aspekter på en film som har tagit tolv år att producera. Dels är det en riskfylld projekt som har gett ett lyckad resultat. Större delen är stämningsfull och har en fin ton som ger avsmak trots sin långa speltid. En av de mest anmärknings bara med denna film är att filmens skådespelare verkligen åldras tillsammans med handlingen som fortlöper.

READ ALSO:  Oppenheimer (2023) - Official Featurette #1

Konceptet är unik och känns trovärdigt även om dramat sviker emellanåt och efter halva filmen blir det lätt långdraget. Men det blir aldrig tråkigt, undran underhållningen sviker knappast.

Ethan Hawke och Patricia växer tillsammans med filmen och känns allt mer bekväm och även om Ellar Coltrane är huvudpersonen så är det Masons Jr.´s  föräldrarna gör filmen till den stämningsfulla uppväxtskildring med en igenkänningsfaktor. Ellar känns mest tystlåten och mumlar senare delen av filmen, medan regissörens dotter Lorelei tar ut svängarna lite mer och våga bjuda på sig själv.

De bästa och troligen de mest dramatiska scenerna är de första fyrtio – sextio minuter, där det blir mest intensivt bland skilsmässor, flyttning och nya styvföräldrar. Trots att det är snyggt gjort finns det ingenting på det emotionella djupet – det är ingenting större som berör, förutom väldigt många svordomar.

READ ALSO:  The Idol (2023) - Official Trailer

Slutet gav inget riktigt slut men sedan är väl det som är meningen. Det är en underhållande dramatisk film som spänner från 2002 till 2013 och förhoppningsvis blir några Oscarnomineringar för det här är revolutionerande filmkonst.

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: