Foxcatcher (2014)

(Last Updated On: January 24, 2015)

foxcatcher

Titel: Foxcatcher

År: 2014

Genre: Sport, Biografi, Drama

Längd:  129 min

Regissör: Bennett Miller

Skådespelare:  Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo

imdb_46x227.4/10

Channing Tatum och Steve Carrell gör sina livs roller i den kritikerrosade sanna historien om guldmedaljören i brottning, Dave Schultz, och hans ödesdigra relation till sin sponsor, den excentriske mångmiljonären John du Pont. I övriga roller medverkar Mark Ruffalo, Sienna Miller och Vanessa Redgrave.

KUSLIGT STÄMNINGSFULL UTAN DYNAMIK

Mark Schultz och brodern Dave Schultz diskuterar till en början om ett besök på John du Ponts center är en sådan lyckad idé. När det ringer hemma hos Mark Schultz och han blir inbjuden till Johns center för att bli hjälpt och stöttad inom brottningen. Målet är Olympiska spelen 1988 och redan från början kan man ana var detta leder.

Mark Schultz agerar naivt redan från början när det plötsliga samtalet når den 27 år gamle brottaren och han tar an det jobbet som John du Pont erbjuder honom. Tränaren tar Mark under sina vingar och strax bjuds brodern Dave in i bilden. Men när lojalitet blir misskött sker oerhörda konsekvenser.

Steve Carell gör ett annorlunda insats och det här är helt klart den bästa film han har medverkat i. Channing Tatum fungerar också bra. Det är garanterat Mark Ruffalo och Steve Carell som gör denna film. De är de som också få det intressant trots det sega tempot och de platta nyckelkaraktärerna.

Lite synd att det är väldigt bra insatser men ingen starkt drivande handling, för det är på regin som det faller på. Bennett Miller regisserade Capote (2005) och där gjorde han ett väldigt bra och underhållande jobb, synd att han inte var lika övertygande här.

Trots den kusliga stämningsfulla undertonen som ökar successivt framåt under handlingen fortskridande så finns inte riktigt den önskade dynamiken hos karaktärerna. Det skulle ändå vara intressant att se Carell i fler roller av denna typ. Han var underbar som en  schizofren psykopat och det är nog det som har blivit filmårets största snackis.

Vem vet? Någon av filmens medverkande lär bli Oscarsnominerad under tisdagen (13 jan 2015) och det får vi hoppas.

Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 

Profile

Marcus J. Ström
Marcus J. Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
%d bloggers like this: