Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Selma (2014)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Selma (2014)

Titel: Selma

År: 2014

Genre: Biografi, Historia, Drama

Längd: 128 min

Regissör: Ava DuVernay

Skådespelare: David Oyelowo, Carmen Ejogo, Tim Roth

imdb_46x227.7/10

 Berättelsen om Dr Martin Luther King Jr:s historiska kamp om rösträtt för afroamerikaner – en farlig och skrämmande kampanj som kulminerade i den episka marschen från Selma till Montgomery, Alabama. Marschen vände den amerikanska opinionen och övertalade president Johnson att år 1965 införa The Voting Rights Act.

Brad Pitt vann Oscar för Bästa film för 12 Years A Slave som producent, även om han var med i filmen som skådespelare. Ett år senare, kom en ny film om mörkhyade och deras rätt i samhället som utspelar sig i en annan tid ungefär 100 år senare. Mr Pitt agerar även som producent för den här filmen också. Den håller inte samma kvalité som slaveri-filmen men han kanske har tur igen.

READ ALSO:  Lady and the Tramp (2019) - Official Trailer #2

Biografiska filmer, såsom The Imitation Game, The Theory of Everything, American Sniper och Unbroken är några som är favorittippad på den kommande Oscarsgalan inom en månad.  Hollywood har verkligen fått försmak för de biografiska drama filmerna på de senaste år. Det är de som är de mest svårfilmade produktionerna – att agerar någon annan levande verklig varelse. David gör en stabil insats men det är knappast filmårets mest drivande prestation.

Detta är den enda filmen som handlar enbart om Martin Luther King Jr, det finns ingen som tar upp dessa ämnen i dne utsträckningen. Men manuset är svagt, det finns riktigt dålig dialog ibland och de större etablerade skådespelarna känns malplacerad. De passar inte riktigt för deras karaktärer vilket gör det ibland svårt att få det trovärdigt. Skådespelarna är bara delaktig i filmen men gör inte riktigt någon fundament bedrift.

READ ALSO:  The Batman Finds The Riddler

Tim Roth, som spelar den rasistiske Guvernören George Wallace, gör en värdig dock en bra insats. Sedan finns många andra skådespelare som medverkar som Martin Sheen, Tom Wilkinson, Oprah Winfrey och Giovanni Ribsi.

Det är en stämningsfull drama film som behandlar de viktigaste ögonblicken för Martin Luther King och de mörkhyade i och med en ny rösträtt blev tillagd. Den imponerar inte direkt och gör inte större anspråk eller lämnar emotionella spår efter sig.

David som spelar Martin Luther King Jr, medverkade även i Interstellar (2014)

Betyg 3 av 5

Svensk biopremiär 6 mars 2015

Profile

Marcus J. Ström
Marcus J. Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film