The Imitation Game (2014)

(Last Updated On: January 9, 2016)

The imitation Game (2014)
Titel: The Imitation Game

År: 2014

Genre: Drama, Biografi, Thriller

Längd:  114 min

Regissör: Morten Tyldum

Skådespelare:   Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode

imdb_46x228.4/10

Strax före utbrottet av Andra världskriget anmäler sig Alan Turing, en briljant ung matematiker, som frivillig till den brittiska underrättelsetjänsten.
Snart leder Turing ett MI6-team bestående av en brokig skara forskare, lingvister, schackexperter och underrättelsetjänstemän med uppgift att knäcka koden till nazisternas påstått olösbara Enigmachiffer. Samtidigt som Turing för en kamp mot klockan med miljoner människoliv på spel, döljer han en hemlighet för omvärlden.

LÅNGTRÅKIG  TROTS POTENTIAL

Alan Turing sägs ha dött av självmord med hjälp av ett cyanidförgiftad äpple som tyskarna hade gett till honom. Och det finns egentligen ingen riktig spänning, något som verkligen tänder till dramatiskt. Alla gör sitt jobb från sina stationer och den norske regissören delar ut ett säkert kort. Hyfsade insatser även om potentialen finns hos Charles Dance, Mark Strong och Benedict Cumberbatch samt Kiera Knightley.

För att den skulle vara emotionell laddad och berörande finns det ingenting i den här filmen. Den går inte på djupet för att den ska kunna vara intressant, den vägleder ingenstans förutom det uppenbara slutet. Blir besviken för det fanns så mycket mer intressant som kunde ske i och med att det handlar i större delen hur dagens dator egentligen blev till.

Det är en långsam film med ett långt tempo. Foxcatcher (2014) var visserligen en långsam men den hade intressanta karaktärer. Det hade däremot inte The Imitation Game som tände aldrig riktigt till som den borde ha gjort, trots sina drygt två timmar.

Visst, den kommer säkert få nomineringar för skådespelarnas prestationer och kanske klippningen. För att skapa en viss sympati med karaktären Alan Turing, har de klippt till hans barndom där han blev mobbad och hade svårt att skaffa vänner. Det fortsätter senare till den vuxne karaktären.

Med få förväntningar på denna så är det nog ändå uppenbart att det blev en besvikelse för det känns på något sätt överskattad men det är ingenting som imponerar, ingenting man betalar en biljett för att se på bio.

Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: