Unbroken (2014)

Titel: Unbroken

År: 2014

Genre: Biografi, Drama, Sport

Längd:  137 min

Regissör: Angelina Jolie

Skådespelare:    Jack O’Connell, Takamasa Ishihara, Domhnall Gleeson

imdb_46x227.2/10

Filmen om den fantastiske olympiern och krigshjälten Louis ”Louie” Zamperini som, tillsammans med två besättningsmän, överlevde 47 dagar i en flotte efter att deras plan blivit nedskjutet under andra världskriget – bara för att därefter bli tillfångatagna av den japanska flottan och skickade till ett interneringsläger.

EMOTIONELLT DRAMA SOM INTE RÄCKER LÅNGT

Angelina Jolie har gjort det eller inte.
Men om hon har som regissören´lyckats är en annan sak. För att vara en inspirerande film om olympiern som genom en lång resa, baserad på verkliga berättelser, så når Angelina Jolie inte riktigt ända fram, tyvärr. Har visserligen varit ett stort A.J fantast men för att vara en av hennes första jobb som regissör känns det som om det hade fungerat bättre med en annan regissör.

READ ALSO:  You (2018-): Season 4, Part 2

I och med avsaknaden av djupet i berättelsen och en välspelad karaktär så blir det inte mycket intressant för om du har sett trailern så har du i princip sett filmen. Den tar upp huvuddelarna av filmen och förstör lite av slutets höjdpunkter.

Det stora krigsscenerna känns knappast dramatiska eller har en intrig som berör över huvud taget. Det finns visserligen ett hyfsade samspel mellan skådespelarna och för att det skulle vara äkta och realistiskt, borde filmens ton varit lite mörkare och brutalare, i alla fall i mittenpartiet.

I och med att den baseras på verkliga händelser så går den lätt att förutse sina händelser och sitt slut, för den kunde bli så mycket intressantare och mer sevärd om regissören hade valt att ge den en personlig ton i stället för att gå efter Hollywoods regler när det kommer till filmskapande.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Featurette

Om du tycker om långt dragna filmer på mer än två timmar, där tempo går väldigt sakta och det händer nästan ingenting, så är det här en sevärd film. Om inte, ska du vara glad att du slipper plågas igenom en sådan här film.

Betyg 2 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: