Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Edge of Tomorrow (2014)

(Last Updated On: January 9, 2016)

timthumb

Titel: Edge of Tomorrow

År: 2014

Genre: Action, Thriller, Sci-Fi

Längd: 113 min

Regissör: Doug Liman

Skådespelare: Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton

imdb_46x228.0/10

I en nära framtid har Jorden invaderats och mänskligheten är utsatt för ständiga attacker som inte någon armé i världen kan stå emot. Major William Cage är en officer i USAs armé, som aldrig tidigare varit ute i strid och som plötsligt befinner sig mitt i en pågående eldstrid.

UPPREPNING MED FRÄSCH TWIST

Cage blir dödad inom ett par minuter men befinner sig oförklarligt i en tidsloop och genomlever samma brutala krig om och om igen, han strider och dör bara för att vakna, strida och dö igen. Men för varje gång lyckas Cage tillsammans med Special Forces-soldaten Rita Vrataski ta sig ett steg närmare att besegra fienden.

READ ALSO:  Between Two Ferns: The Movie (2019) - Official Trailer

Nyskapande koncept och att det är baserad på japansk serie är nog nyttigt för Hollywood – eliten som på sistone har gjort allt för att krama ut de på de torraste idéerna som har varit lönsam. Trots ett nytt koncept och en briljant klippning så räcker den här filmen inte långt. I början följer man Cage’s tidslinje allt eftersom men istället visas tendenser om att Cage har redan upplevt allt och kan allting men ingenting sådant visas för tittaren. Han kommer längre av dagen än vad som berättas.

Allt eftersom Rita och Cage respektive karaktärer utvecklas märks Hollywood-andan allt mer och även om det finns en tendens av romans mellan dessa två blir det ingenting. De träffas i många likadana scener men inget mer. Gruppen som utkämpar kriget slåss mot något alien-liknande varelser kallade Mimic, som påminner om de svarta varelserna i Matrix-trilogin.

READ ALSO:  Viacom In The Lead Of Betting War For Miramax Films

För när det kommer till filmens komplex, det är då sci-fi scenerna kommer fram till ytan, tidigare har det varit en del action men inte den extrema science-fiction. Och efter ett tag blir det lite enformigt och förutbestämt, trots det så är den sevärd – mest för den härliga tonen som regissören bjuder på.

Betyg 3 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com