Fifty Shades of Grey (2015)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Fifty Shades of Grey (2015) Titel: Fifty Shades of Grey

År: 2015

Genre:  Drama, Romantik

Längd: 125 min

Regissör: Sam Taylor-Johnson

Skådespelare:  Dakota Johnson, Jamie Dornan, Jennifer Ehle

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDb 4,1/10

Litteraturstudenten Anastasia Steele går med på att intervjua miljardären Christian Grey för att göra sin rumskompis en tjänst. Intervjuoffret visar sig vara en man som är både vacker och intelligent, men också en aning överlägsen. Den naiva Ana och den reserverade Christian dras ohjälpligt till varandra.

50 NYANSER AV OBEKVÄMLIGHETER

Hon kan inte motstå honom och han vill ha henne, men på sina egna villkor. Ana tvekar när hon under den framgångsrike Christian Greys yta, anar en man som har ett kontrollbehov på gränsen till besatthet. Men ju närmare de kommer varandra, desto mer upptäcker Ana inte bara av Christian hemligheter, utan även sidor hon själv inte visste hon hade.

Producenten och författaren bakom den här fantasin med hundratals miljoners sålda exemplar respektive en biosuccé lär var glada med mottagande men dem borde inte vara nöjda med resultatet.

För att vara en erotisk romantisk film där två karaktärer kan inte motstå varandra så faller den platt. Sängkammarscenerna känns gedigna och det enda scenerna, men som helhet så är sexscenerna bättre utförd i Game of Thrones (2011-) där det har minskat med den varan.

Det är svårt att avgöra vilket budskap producenten och regissören vill ha ut av det här. Är det för att tillfredsställa medelålderskvinnor eller unga kvinnor med pojkvänner? Filmen är hittills årets mest kontroversiella och mest omdiskuterade biofilm och det negativa diskussioner lär fortsätta. Mest troligt är hur den speglar synen på kvinnan i frågan och hur mannen är den dominerade i den här sortens kultur.

Manuset känns inte så trovärdigt och får E L James karaktärer att framstå som fantasifigurer i pappkartong. (Jag har inte läst böckerna) Trots anlitande av en manus doktor känns det som det är många saker som behöver förbättras. Dakotas karaktär framstår som en blyg och oerfaren tjej. Jamies känns mer som en sadistisk och dominant, något som Dakota ska försöka förändra.

Att både filmen och boken har blivit framgångsrik är bara tecken på att dåligt skrivet manus och det kommer till SEX – säljer rejält, för det är det folket saknar.

Betyg 1 av5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: