MV5BMzg5NDMwOTU3N15BMl5BanBnXkFtZTgwMDQwMjkzNDE@._V1_SY317_CR20,0,214,317_AL_

Filmvärldens mest prestigefyllda gala är nu över och nu är det ungefär ett år till nästa gång. Och det var en blandning mellan hyllningar, kalsongvandring och berörande tal.

Med lika många nomineringar – nio nomineringar var så slutade det med att både The Grand Buda-pest Hotel och Birdman vann 4 Oscars var. Sedan är det ju längre galan fortskrider så kommer de tyngre priserna så Alejandro’s Birdman känns som en mer vinnare till publiken medan Wes Ander-son vann de tekniska och konstnärliga priserna.

Neil Patrick Harris, komiker, skådespelare och trollkarl. Nu kan han bocka av The Bucket List som Oscarsvärd och han gjorde ett bra jobb och han kändes delvis trygg i sin roll att underhålla både publik och tv-tittare världen runt. Han öppnade upp med en snygg artistiskt hyllning till de klassiska filmerna, sjöng, levererade många skämt och gick runt i kalsonger. Varav den sistnämnda är så klart en parodisk variant av Oscarsvinnande Birdman.

READ ALSO:  The Whale (2022) - Official Featurette


Det var även känslosamma tal och viktiga tal. J.K Simmons (Whiplash) uppmanade alla som hade sina föräldrar kvar i livet att ringa dem och säga att man älskar dem. Patricia Arquette (Boyhood) pratade om kvinnors rätt i arbeten. Common och John Legend (Selma) tog upp det här om Martin Luther Kings död och friheten.

Julianne Moore som vann bästa huvudroll för Still Alice dedikerade sitt pris till alla med Alzheimers och likadant gjorde Eddie Redmayne som vann bästa huvudroll för The Theory of Everything för för sjukdomen ALS. Lady Gaga bidrog till uppmärksamheten när hon kom in på röda mattan med disk-handskar och gjorde en vacker musikalisk hyllning till The Sound of Music och Julie Andrews dök upp.

READ ALSO:  Sweet Tooth (2021-): Season 2 - Official Teaser Trailer

Oscarsgalan har haft regler som ska ha motverkat politiska frågor, religion och liknande men det var ett av huvudämnena vid talen i natt. Det var emotionellt och personliga tal som framfördes, vilket gav galan en allvarligare och djupare ton.

Ett värdigt tal, liksom många andra, var Graham Moore som berättade att han som 16 – åring för-sökte begå självmord för att han var annorlunda. Han uppmanade att alla som var annorlunda eller ovanlig skulle fortsätta med det. Fint inspirerande tal som berörde många. Och vem glömmer Eddie Redmaynes tal efter han har vunnit för bästa manliga huvudroll för hans insats i The Theory of Everything

Dock var det inte många priser som var överraskande, det kändes lång väg att det skulle vara en match mellan The Grand Budapest Hotel och Birdman. Det var en fin Oscarsgala där många av Oscarsvinnarna och talarna gjorde magnifika tal och kändes genuina och intelligenta. Det var en personlig gala och Neil Patrick Harris lyckades hela vägen.

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Final Trailer
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: