The Amazing Spider Man 2 (2014)

Titel: The Amazing Spider-Man 2

År: 2014

Genre: Äventyr, Fantasy, Action

Längd:  142 min

Regissör: Marc Webb

Skådespelare:  Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012) on IMDb 6,9/10

Peter Parker (Andrew Garfield) lever ett stressigt liv. Han har fullt upp med att ta ut skurkar som Spider-Man och tillbringa tid med sin flickvän Gwen (Emma Stone). Men han minns sitt löfte till Gwens far om att skydda henne genom att hålla sig borta, men det är ett löfte han inte kan hålla. Allt förändras dock för Peter när en ny fiende, Electro (Jamie Foxx), dyker upp och en gammal vän, Harry Osborn (Dane DeHaan), återvänder.

READ ALSO:  The Shrink Next Door (2021)

 ANSPRÅKSLÖST OCH KONSTGJORD

Att göra om hela storyn efter tio år med nytt crew och cast strax fem år efter sista filmen i Sam Raimis trilogi, känns överdrivet och rätt onödigt. Filmerna med Andrew Garfield och Emma Stone får Raimi’s filmer ses som mästerverk, som var mer väl gjord än den här eller föregående filmen i samma serie. Spider-Man 3 (2007) har fått mycket negativ kritik men den här är så mycket sämre än den. Visserligen är det många referenser till den baserade serietidningen.

Special-effekterna är väl det enda helt fungerar. Skådespelet känns smaklöst och klippningen känns gjort i all hast och slarvigt utfört. De traditionella karaktärerna känns som orörliga plastfigurer. Romansen mellan Peter och Gwen har knappt någon kemi mellan varandra.

READ ALSO:  Squid Game (2021-): Season 1 - Featurette

Slutscenerna i filmen blir nästintill slående plagierade scener till den tidigare trilogin. Att Green Goblin (Dane DeHaan) återvänder känns i samma veva som två flygplan håller på att krascha och Electro (Jamie Foxx) ska försöka döda Spider-Man samt att Peter ska hålla sin hjälte-identitet hemlig för fastern och blir kaos i slutet. Allting ska ske exakt samtidigt och Gwen hinner dö också. Även Rhino har även en Cameo, men bara i början och slutet.

Nu när Spider-Man återvänder till Marvel kommer det garanterat en ny skådis i rollen om Peter Parker, men vem vill se hans bakgrundshistoria igen?

Betyg 2 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  The Whale (2022) - Official Featurette
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: