Big Eyes (2014)

Big Eyes (2014)Titel: Big Eyes

År: 2014

Genre: Biografi, Drama

Längd: 106 min

Regissör: Tim Burton

Skådespelare:  Amy Adams, Christoph Waltz, Krysten Ritter            

imdb_46x227.0/10

Margaret flyttar till San Fransisco med sin lilla dotter och träffar snart den karismatiske konstnären Walter Keane, som drömmer om berömmelse. Walters framgångar låter vänta på sig ända tills han gör succé med ’’Big Eyes’’- målningarna. Makarna Keanes skapar på kort tid ett imperium av storögd konst. Avslöjandet om att dessa populära porträtt inte alls målats av Walter, utan av Margaret, slår ned som en bomb inom konstvärlden.

VÄLGJORD BIOGRAFISK RELATIONSDRAMA

Tim Burton, Hollywoods kanske mest excentriske regissör, har en tendens att överdriva och tappa fokus av den röda tråden i sina filmer. Men den verklighetsbaserade dramat om konstens framgång under mitten av 1900-talet, är något som känns bättre än tidigare filmer under den senaste tiden.

READ ALSO:  The Boogeyman (2023) - Official Trailer #1

Alice i Underlandet (2010) är oftast bekräftad att vara en misslyckad titel i hans resumé även om box office – siffrorna intalar annat då det ska komma en uppföljare under nästa år. En personlig favorit är de två första Batman – filmerna, med Michael Keaton, som har känts som är värd en plats på topplistan av hans filmer.

Även Dark Shadows (2012), återigen med Johnny Depp, visade inte sig nå den framgången producenten önskade. Så någonting är det. Därför är det nog ett smakråd när det kommer till den här filmen. Det är ett bra relationsdrama rakt igenom. Det är visserligen väldigt förutsägbart. Redan beskrivningen innan filmens start avslöjar upplösningen. Men det är upplevelsen hos karaktärerna och deras drivkraft som säkert kan ses här. Och det är det som gör den här filmen så otroligt sevärd. Den håller jämn takt och allt eftersom filmens längd ökar desto mer ansträngd är relationen hos paret Keane.

READ ALSO:  Black Panther: Wakanda Forever (2022) - Official Featurette: Underwater scenes

Tim Burton är inte en av mina favoritregissör, tyvärr men han har lyckats uppnått i den här filmen som inte många filmer har. Den är trevlig och stundtals onödig i förhållande till konceptet. Den kanske har nått framgång på grund av att Johnny Depp inte agerar. Däremot medverkar Krysten Ritter från säsong 2 från Breaking Bad.

Amy gör ingen märkvärdig roll då det är Waltz som har den maniske och den drivande rollen i den här filmen.

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: