Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Latest news

Trailers

Column

Into the Woods (2014) 

(Last Updated On: January 5, 2018)

Into_the_woods

Titel: Into the Woods 

År: 2014

Genre: Fantasy | Musikal |Äventyr |

 Längd:  125 min 

Regissör: Rob Marshall

Skådespelare:  Meryl Streep, Johnny Depp, Emily Blunt

imdb_46x226,2/10

En modern tvist på de klassiska Bröderna Grimm-sagorna. Denna humoristiska musikal flätar samman Askungen, Rödluvan, Jack och Bönstjälken samt Rapunzel och handlar om en bagare och hans fru, deras önskan om att starta familj och häxan som lagt en förbannelse över dem.

VILSE I SKOGEN

 När musiken börjar ta ton och en efter en av skådespelarensemblen börjar skrika och sjunga blir det musikalmardrömmen en mer verklighet. De klassiska karaktärerna från Bröderna Grimms sagor – Askungen, Rapunzel, Rödluvan och häxan, Jack och Bönstjälken samt bagaren och hans fru. Alla karaktärerna möts i skogen tack vare en utpressning från häxan.

READ ALSO:  The Morning Show (2019-) - Official Trailer

I och med att häxan har en förbannelse över sig ber hon Bagaren och hans fru att ordna olika föremål, mata kon med dessa och dricka komjölken. Den blir förverkligad och sannenligt. Hon blir en vacker igen och den fula, gamla häxan har ersatts av en blåklädd vacker kvinna. Med musikalkonceptet tappar filmen sin standard och i längden blir det svårt att ta dessa karaktärer seriöst när de skriker och sjunger istället för att prata.

Rob Marshall misslyckades totalt med regin av den fjärde ”Pirates of the Caribbean” och i den här filmen är det likadant resultat tyvärr. Man ser den här filmen för att man gillar karaktärerna, inte för musikalen, eller de billiga och enkla effekterna. De som känner till Jack och Bönstjälken vet att han träffar en jätte i himlen, tack vare bönorna.

READ ALSO:  Matrix 4 Is Officially In Works – Key Cast Returns To The Franchise

I filmens slutskede träffar karaktärerna på denna jätte, som är en stor kvinna. Hur de ha komponerat effekterna för att göra denna person i storlek större än de andra i kungariket är ett stort misslyckande och långt ifrån trovärdigt. Filmens åldersgräns sänker sig till 7 års gräns eller 11 års gräns då den är väldigt barnvänlig och familjeinriktad.

Med billiga effekter, enkel berättelse utan driv och kända skådespelare som har så dåliga roller som göms i bakgrunden och fungerar stöttepelare till filmens andra roller. Meryl Streep och Johnny Depp känns undanskymd medan Anna Kendrick och Emily Blunt större steg i karriären med den här filmen inkluderad.

READ ALSO:  The Death of Dick Long (2019) - Official Trailer

Dock var Emily bättre och mer anpassad till ”Edge of Tomorrow (2014)” där hon var en tuff soldat. Här är hon en desperat barnlös kvinna som vill starta en famlij.

Skrikig, onödig och familjeinriktad.

 Betyg 2 av 5

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d bloggers like this: