Mad Max: Fury Road (2015)


 

IMG_3377

Titel: Mad Max: Fury Road

År: 2015

Genre: Action, Thriller, Äventyr

Längd: 120 min

Regissör: George Miller

Skådespelare:  Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

imdb_46x22 8,8/10

I resterna efter en värld som fallit samman strider människorna mot varandra i en galen jakt för överlevnad. Det skoningslösa ökenlandskapet är långt ifrån all mänsklig värdighet. Kanske står hoppet om ordning i detta kaos till två rebeller som vandrar sina egna vägar. Max är en ensamvarg som letar sig till ödemarken för att fly från minnet av sin förlorade familj. Imperator Furiosa försöker istället ta sig ur öknen för att hitta tillbaka till den värld hon en gång kände. Ingen av dem kan undvika att dras in i det fullskaliga vägkrig som rasar.

READ ALSO:  The Last of Us (2023) - Featurette: Episode 2

NON-STOP ACTION ALL THE WAY

George Lucas skapade en fascinerande Sci-Fi franchise slutet av sjuttio-talet, nästan fyrtio år bakåt i tiden. Två år senare kom en annan snubbe som hette George och skapade Mad Max tillsammans med den okände Mel Gibson på den tiden. Förr var den nog inte genomslagskraftig som den kunde ha varit nu. Med tre filmer i behåll har George Miller försökte skapa något nytänkande med dagens teknik och publik. Han lyckades med det George L misslyckades med, göra fjärde filmen välproducerad.

Den känns inbjudande nu när Charlize T och Tom H har axlat sina roller på underbart sätt och snyggt. Det är väldigt våldsam stundtals och obehagliga scener som snabbt övergår till lättare och komiska stunder. Skådisarna gör filmen lätt sam, trots i den våldsamma värld deras karaktärer lever i, vilket i deras situation är utmanande. Det finns en viss trovärdighet i filmen trots sitt extrema och actionfyllda sätt att berätta storyn.

READ ALSO:  What's On Netflix In February 2023

Tom Hardy, precis som karaktären, snackar sällan och ibland mumlar han. Han är ingen Eddie Murphy eller Jim Carrey. Han är tystlåten  och har den charm som behövs för att lyckas med karaktären. Charlize Theron, tar fram en stark och framstående kvinnlig roll. Hon känns lika tuff som karaktären och gör att man tror att hon kommer verkligen rädda dagen. Dock är det inte så många överraskningar och twistar i den här filmen. De spenderar mest på vägen och försöker överleva.

Inflationen lär bli stor med de gamla filmerna i samband med den här filmen. Dessutom verkar som att den fjärde filmen når bättre ut till folket än den gamla trilogin. Vilket kan ses förståeligt då den är revolutionerande i sitt berättande och George Miller har nog aldrig känts så trygg bakom kameran.

READ ALSO:  The Banshees of Inisherin (2022)

What A Lovely Day!

betyg 4 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: