Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Jurassic World (2015)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Jurassic World

Titel: Jurassic World

År: 2015

Genre: Action, Science-Fiction, Äventyr

Längd: 124 min

Regissör: Colin Trevorrow

Skådespelare:  Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Ty Simpkins

.imdb_46x227.7/10

Filmen handlar om att nöjesparken Jurassic World återigen är öppen för första gången för vanligt folk. John Hammonds dröm har alltså äntligen blivit verklighet. Människorna genmanipulerar fram en ny dinosaurie som är kallad Indominus rex för att få fler besökare. Men Indominus rex blir plötsligt så smart att den lyckas bryta sig ut och är på väg rakt mot besökarna.

NOSTALGISK HYLLNING

Fjärde gången? Naiva karaktärer ska återigen till parken med förhistoriska rovdjur och försöka locka dit människor i hopp och tron om att det ska fungera. Detta är ju en direkt uppföljare till Spielbergs Jurassic Park (1993). Det utspelas tjugo-två år efter händelserna i Richard Hammonds första anseende. Vid det här laget borde de ju ha lärt sig att dinosaurier är inte att leka med och de kommer att döda dig.

READ ALSO:  Upcoming Netflix Horror 'Things Heard & Seen' May Star Amanda Seyfried

Men ett godtrogen föräldrapar skickar sina två söner, Gray och Zach för att besöka parken, där deras moster är chef. De har flera nya attraktioner där det går att finna hybrida dinosaurier. Vattenattraktion med ett stort vattendjur och dessutom har de en T-Rex. Förväntar man sig att det kommer att fungera finfint kommer man att bli besviken. Filmernas anspråk inom skräck och thriller har utgången för att det ska gå åt helvete. Den här filmen är inte ett undantag.

Zach och Grey kommer till parken och träffar sin moster  som inte bryr sig ett skit om sina systersöner. Owen (Chris Pratt) är expert på Velociraptorer och har tämjt dessa till sina vänner. Men när systemet och konstruktionen misslyckas bryter helvete lös. Inte lika mycket som i Jurassic Park men det är inte långt ifrån.

READ ALSO:  Castle Rock (2018-): Season 2 - Official Trailer

De visuella effekterna känns mer naturtroget till sin förlaga än de två uppföljarna. De är tydligt att det är CGI  men det är snyggare och stilrenare. Filmens potential krossar all värdighet som Jurassic Park III hade att tillgå på så den här är ett bra supplement till franchisen som har vuxit enormt, bara detta år.

Eftersom Chris Pratt har bekräftat en medverkan i fler filmer och med det slut som ges, kommer det fler uppföljare, det är en garanti som man kan förvänta sig. Den som fattade tycke för första Jurassic Park filmen kommer att gilla den här filmen då det är mer som en hyllning till Spielbergs film än en uppföljare.

READ ALSO:  See (2019-) - Official Trailer

Den är visserligen förutsägbar men sevärd om man har tycke om den här typen av filmgenre och dess innehåll.

Profile

Marcus Ström
Marcus Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com