Insurgent (2015)

Insurgent (2015) 

Titel: Insurgent

År: 2015

Genre:  Action, Äventyr, Sci-Fi

Längd: 119 min

Regissör: Robert Schwentke

Skådespelare:   Shailene Woodley, Theo James, Kate Winslet

imdb_46x22 6.8/10

 

Beatrice Prior måste konfrontera sina inre demoner och fortsätta sin kamp mot en mäktig allians som hotar att förstöra hennes samhälle.

KARISMAN AVSAKNAD OCH EFTERLIKELSE I SAMMA SPÅR

Varför? Varför görs ens sådana här filmer? Är det för att lura dessa naiva skrikiga ungdomar? Vet ej. Finns det någon som kan svaret på den frågan får ni gärna höra av er. Problemet med sådana här filmer är att det är sällan någon nyskapande i deras revolt.

READ ALSO:  Sleepers (1996)

För det är just det vad det handlar om – ungdomar som gör en revolt i en dystopisk stad. Först Harry Potter, sedan Twilight, därefter Hunger Games och nu Divergent-hysterin. Främst är det från Twilight och tills nu dessa fantasy och sci-fi verken har ökat. Kvinnliga författare och kvinnliga hjältar. Visst, det fungerar för vissa men inte det här.  Chicago, som det sägs utspelas i. Det känns inte som den staden. Det finns ingenting med Chicago som är bekant i den här filmen. I första filmen är det mer struktur, och i den här räddas Tris varje gång hon är i en jobbig situation. Innan man redan har sett början så kan man ana hur det kommer att sluta.

READ ALSO:  Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) -The Legacy of Ant-Man : Brazil Comic Con Special Look

För att vara en direkt uppföljare, en som tar vid där förra filmen slutade känns den helt annorlunda jämfört med den första filmen. Både miljöerna och karaktärerna är annorlunda. Kate Winslet, Naomi Watts och Shailene har fått nya frisyrer. Watts har färgat håret brunt för den här filmen.

Det är dubbelt så mycket action i den här filmen jämfört med den första som var blek i jämförelse. Det var mer tempo också och mer oönskade vändningar i handlingen men det kör vidare på samma, inkörda spår. Det är också därför den inte drar så stor publik. Det är egentligen ingen som vill se den här, men det är i samma genrer som tidigare funnits och därför ser folk den.

READ ALSO:  The Super Mario Bros. Movie (2022) - Official Trailer

Eller varför tror Du att publiken dras till den här?

Betyg 2 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: