Krönika: En framtid för ambitiösa filmskapare

director-chair-visitng-prac

En viktig sak att komma ihåg är faktiskt att alla internationella, stora skådisar och regissörer har börjat någonstans. Även Ridley Scott, Peter Jackson och David Fincher har gjort det. Oftast blir Hollywoodkonceptet med hög budget, dyra skådisar och produktionskostnader alldeles för lätt att genomskåda. Konceptet har blivit på senare tid en mall. En mall som har tappat kvalitet, trots att det lockar publik. Och det är just där independentfilmer kommer in.

När nya, unga regissörer försöker hitta något att arbete kanske det blir att de jobbar hos en etablerad regissör istället för att gå sin egen väg. Damien Chazelle, regissören till den trefaldigt Oscars belönade musikdrama med bland annat Miles Teller och J. K Simmons i huvudrollerna, baserade långfilmen på en kortfilm på låg budget med samma manus. Det var det som fick ett av filmbolagen att ge grönt ljus till finansiering. George Lucas, skaparen av Star Wars, tog bland annat banklån för att finansiera de två första filmproduktionen av Episod IV och V.

READ ALSO:  What's On HBO Max In December 2022

På senare år, har det märkts att det återkommer ofta. Många av filmer som produceras riktas till den större publiken. Men det är ändå independentfilmerna som många gånger har den rätta känslan. Det är oftast låg budgetsfilmerna som känns autentiskt, även om de större produktionerna lyckas bättre i Box Office. Tråkigt nog är de pengarna, som är huvudmålet i Hollywood och det brukar avspeglas i filmerna.

De små independentfilmerna, där många aspirerande filmskapare som vill uppnå en stor dröm, har börjat växa allt mer och tar större plats. För publiken ser det som någonting nytt och fräscht. Det är en ny infallsvinkel vilket kan ge en utveckling mot ett annat håll.

READ ALSO:  SF Studios Acquires Sandrews

Oftast är det de aspirerande filmregissörerna som kan samla några vänner med en låg budget, ett stöd från ett företag och med ett manus som ändå kvalitet. Hollywood kommer att dominera framöver men publiken kommer att hitta vägar till nyskapande filmer via sociala medier, Youtube, skolprojekt eller via filmfestivaler.

Framtiden för dessa aspirerande filmskapare verkar ljus när de etablerade regissörerna börjar vara i hög ålder vid det här laget. Framtiden för dessa filmskapare kommer ha det tufft att kunna nå ut till en större publik men det gäller att ta det första steget. Sedan gäller det ju att kunna hitta en egen personlig stil. Quentin Tarantino har gjort, så kan även säkert även alla andra som har en dröm att uppfylla. Det gäller bara att ta steget.

READ ALSO:  SF Studios Set To Distribute Norweigan Johan Høst ‘The Nationals Gambit’
Don`t copy text!
%d bloggers like this: