The Man From U.N.C.L.E. (2015)

wpid-manfromuncleposternew_large.jpg

Titel: The Man from U.N.C.L.E.

År: 2015

Genre: Action, Äventyr

Längd: 116 min

Regissör: Guy Ritchie

Skådespelare: Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander

imdb_46x22 7.6/10

Med det kalla kriget som bakgrund ser vi CIA-agenten Napoleon Solo och KGB-agenten Illya Kuryakin som tvingas samarbeta för att förhindra en global kärnvapenkatastrof. Till sin hjälp har de dottern till en försvunnen tysk vetenskapsman och nu börjar en gemensam kamp mot klockan.

RÄCKER INTE HELA VÄGEN

Alla filmskapare har sin egen identitet i sina filmer, det är ingenting nytt. Oftast fungerar det då det sticker ut från mängden och blir ett lyckat projekt. Men eftersom Guy gör oftast snygga actionfilmer med komiska inslag vilket kan kännas igen från hans tidigare filmer.

READ ALSO:  Ant-Man and the Wasp: Quantumania (2023) -The Legacy of Ant-Man : Brazil Comic Con Special Look

Storyn är svag i förhållande till vad skådespelarna som karaktärer presterar. Om skådespelarna i passa i storyn måste det väl ha blivit fel i projektet. Det är inte väldigt kända, som Johnny Depp eller Angelina Jolie. Henry Cavill, har inte förändrats sen han tog ett steg med Supermans kappa. Han är precis som Arnold Schwarzenegger, Henry har inte så många varierande ansiktsuttryck.

Han är lugn ungefär hela filmen och tänkande. Armie Hammer, Från D. Finchers Social Network (2010), känns mer dynamisk i sitt utspel. Sedan har vi senaste svensken i Hollywood – Alicia Vikander som är vacker och passar in i den här miljön. Det känns att våldet är nerdraget för att inte få en R- Rating. Den hade nog blivit bättre om de behöll realistisk action istället från det barnvänliga.

READ ALSO:  Cocaine Bear (2023) - Official Trailer

Det är också viktigt att komma ihåg att det är en film som är baserad på serien med samma namn, vid den tidpunkten var en action komedi.

Manusförfattarna försöker verkligen att hålla tempo men halvvägs efter par diskussioner och twistar tappar den lekfulla känslan som man inbjöds i början på. Gillar även att Hugh Grant tar till en äldre, allvarligare roll där han faktiskt försöker.

Dock imponeras jag inte av den här filmen, här verkar den förberedas för en uppföljare.

Betyg 3 av 5

Betyg 3 av 5

Don`t copy text!
%d bloggers like this: