IMG_3831
 Svante Tidholm, född 1977, är journalist, dokumentärfilmare, författare och just nu aktiv som projektledare på Way Out West filmsektion.

1. Det som var nytt förra året var utomhusbiografen, är det någonting som kommer tillbaka i år? Hur gör ni om det blir regn under festivalen?

I år har vi ett filmtält på festivalområdet, som vi hoppas att publiken kommer gilla. Där visar vi filmer hela dagarna, och vi kommer även ha samtal med intressanta regissörer – vissa som har filmer på Way Out West, och andra som kommer ha bioaktuella filmer i höst.

2. Hur snart släpper ni filmtitlarna till årets festival efter förra Way Out West är slut?

Vi brukar börja släppa filmtitlarna ett par månader innan festivalen, och sedan brukar vi uppdatera med nyheter nästan ända fram till festivalstart.

READ ALSO:  Good Omens (2019-): Season 2 - Official Trailer

3. Varför kompletteras musikprogrammet med film, poesi och konst?

För att skapa en helhetsupplevelse för festivalbesökarna. Det är en av anledningarna till att Way Out West har vunnit priser som MTVs ”Most Innovative Festival”.

4. När ni ordnar filmvisningar, hur förebygger ni mot piratkopieringen av det visade materialet?

Våra visningar är precis som vanliga biografvisningar på det sättet att vi inte har några särskilda säkerhetsinsatser mot priatkopiering. I år firar filmprogrammet på Way Out West fem år. Under de åren har vi haft världspremiärer på filmer som Searching for Sugarman, och två av Snabba Cash-filmerna, och förra året hade vi stor galapremiär på Turist. Eftersom det är en kombinerad musik- och filmfestival så är självklart musikfilmer viktiga, och i år visar vi dokumentärer som Amy och Cobain: Montage of Heck och spelfilmer som Love & Mercy, om Brian Wilson. Men vi tycker att det är minst lika viktigt att visa smalare filmer och filmer med viktiga budskap, så i år har vi t.ex. en How To Change The World, som är en dokumentär om Greenpeace.

READ ALSO:  Transformers: Rise of the Beasts (2023) - Official Final Trailer

FILM TALKS, i filmtältet Fredag, 14 augusti, kl. 14:00-15:00 Lars Berge, journalist, författare och regissör. Drottninglandet har världspremiär på Way Out West Erik Gandini, dokumentärfilmare. The Swedish Theory of Love har premiär våren 2016. Lawen Mohtadi, journalist, författare och regissör. Taikon har världspremiär på Way Out West.

Lördag, 15 augusti, kl. 14:00 – 15:00  Lisa Aschan, regissör. Det vita folket har premiär hösten 2015. Alexandra-Therese Keining, manusförfattare och regissör. Pojkarna har premiär hösten 2015. Andreas Öhman, regissör. Odödliga har världspremiär på Way Out West

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Oppenheimer (2023) - Official Featurette #1
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: