Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
Advertisements

Sicario (2015)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Sicario

Titel: Sicario

År:  2015

Genre:  Action, Crime, Drama

Längd: 121 min

Regissör:  Denis Villeneuve

Skådespelare: Emily Blunt, Josh Brolin, Benicio Del Toro

imdb_46x228.0/10

I Mexiko betyder SICARIO torped. I det laglösa gränsområdet mellan USA och Mexiko, anlitas en idealistisk FBI-agent av chefen för elitstyrka för att hjälpa till i ett eskalerande krig mot droger. Tillsammans med en gåtfull konsult med ett mystiskt förflutet, ger sig gruppen ut på en resa som tvingar Kate att ifrågasätta allt hon tror på för att överleva.

VÄLGJORD VISUELLT KNARKDRAMA

Redan från första bilden som ligger i fokus, när SWAT-teamet stormar in i ett av husen, kan man ana svagt vad det här blir för film. De som tidigare har sett Prisoners (2013) delar samma regissör som den här. Den kanadensiske regissören nådde ut till den större publikmassan med familjedramat med Hugh Jackman. Regissören har från det psykologiska familjedramat trappat upp ett steg.

READ ALSO:  Barney Gets A New Live-Action Movie

Det är mer intensivare, grafiska bildutsnitt. Men ljudet och bilden består med fantastisk kvalité, man tar ett steg in i filmens värld och strax efter slutet och den vita titeln mot den svarta bakgrunden, så vill jag fortfarande stanna kvar i den sjuka värld som den erbjuder. Den lämnar en del frågor kvar.

Var är twisten i den här filmen? Den där oväntade händelsen som oftast är med i filmer, som gör en förbannad för att man känner sig lurad men man fortsätter att se titeln ändå. Sista vändpunkten var inte tydlig som jag önskade.

Filmen höjer tempot stundtals och det är ständigt ett stressmoment. Och det reflekteras av skådespelarna. Kate Macer (Emily Blunt) gör filmen värdig när hon kliver in i den här världen av drogkriget nära gränsen vid Arizona och Texas mot Mexico. Hon får även reda på att hennes kollegor, via en rekrytering av CIA, inte gör allting lagligt påverkar hennes beslut drastiskt.

READ ALSO:  Another Castmember Joins ”The Stand” For CBS

Josh Brolin gör rollen som en idiotisk duche aka Matt, som undanhåller information från Kate. Benico Del Toro spelar den notoriske ensamvargen Alejandro, som utmärker sig väl och gör bra i från sig.

Storyn är inget oscarsmaterial, absolut inte. Däremot är ljudet skarpt och tydligt. Bildmässigt och kinematografiskt är det förbluffande snyggt och påminner stundtals om den visuella tekniken som Wes Anderson använde till  The Grand Budapest Hotel (2014). Det är en snygg och actionladdad film, dock så är det en berättelse som har berättats tidigare, men det är från en kvinnas perspektiv i den hårda världen styrd av män. Det fungerar då det är en ny vinkel och ger ett annat perspektiv.

READ ALSO:  Mark Wahlberg Might Play Swedish Adventure

Sevärd?

Ja, det är den!

betyg 4 av 5

Profile

Marcus J. Ström
Marcus J. Ström
Marcus Ström | Journalist/writer and Chief Editor.


Mackansfilm@gmail.com
Advertisements
WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error

Enjoy this NEWS website? Please spread the word :)

Follow US on Instagram
RSS feed
mackansfilm@gmail.com
Follow US on Facebook
Follow US on Facebook
Subscribe on Mackans Film
Subscribe on Mackans Film