crimson peak

Titel: Crimson Peak

År: 2015

Genre: Romantik, Drama, Fantasy

Längd: 119 min

Regissör: Guillermo Del Toro

Skådespelare:  Tom Hiddleston, Jessica Chastain, Charlie Hunnam

imdb_46x22 7,3/10

När hennes hjärta blir stulet av en förförisk främling, sveps en ung kvinna bort till ett hus på ett berg av blodröd lera: en plats fylld med hemligheter som kommer att hemsöka henne för evigt. Mellan lust och mörker, mellan mystik och galenskap, ligger sanningen bakom Crimson Peak.

ROMANTISK DRAMA MED FANTASY

Fan heller! Nej!

Skräck ska få en att känna obehag. Där har SF (Svensk Film) misslyckats. Det här är inte skräck, inte till majoritet. Det här är inte The Exorcisten eller Hajen, där skräcken är ett viktigt element. Här är det inte använt tillräckligt mycket för att kunna benämnas som skräck. För mitt i allt läggs in en het sex-scen för att förvirra åskådaren. Vill man ha äkta skräck så är det inte den här filmen man ska välja. Men vill man ha ett drama med kass dialog och krasslig handling så kan välja den här med ett gott samvete.

READ ALSO:  Jack Ryan (2018-2023): Season 4 - Official Trailer

Det här är en romantisk drama film med ett gothictema som är visuellt tilltalande men då måste ju storyn och karaktärerna fungera. Det ska vara ett driv i karaktärerna och det ska gå åt helvete också för dem, men Edith (Mia Wasikowska) är tillräckligt naiv i sin personlighet så jag ville att hon skulle dö eller göra illa sig tillräckligt mycket så hon dog. Men inte hände det.

Regissören och medförfattaren har gjort det väldigt enkelt för sig och det är inget driv i handlingen, det finns i spänning bakom som trappas upp utan det är väldigt förutsägbara saker som inträffar vilket förstör nöjet när det ska vara en så kallad skräck. 

Det här är en film där det är snyggt visuellt, scenografiskt och miljöerna runt om kring, det är en väldigt tunn bakgrundshistoria till karaktärerna vilket gör att dessa brister uppstår mot filmens slut.

READ ALSO:  Indiana Jones And The Dial Of Destiny - Official Trailer #3

Dess genialiska sätt att misslyckas belyser hela filmen till klimax och slut vilket är förutsägbar, tråkigt och inte tillräckligt kreativt för att bli tilltalad. Slutet ger en viss WTF-känsla och är inte så genomtänkt.

Gör ingenting du ångrar om du vill se den här. Glöm American Horror Story och Game of Thrones.

  Största skräcken är hur framgångsrik den här filmen är…

Betyg 1 av5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: