Exorcisten (1973)

(Last Updated On: January 9, 2016)

Exorcisten

Titel: The Exorcist

År:  1973

Genre:  Skräck

Längd:  122 min

Regissör:   William Friedkin

Skådespelare: Max von Sydow, Ellen Burstyn, Linda Blair

imdb_46x22 8,0/10

Filmen handlar om hur katolska präster driver ut en demon ur en besatt flicka (Linda Blair). Vi får följa prästen Damien Karras (Jason Miller) som är i en period av tvivel vad gäller sin egen kristna tro. Han blir kontaktad av en känd skådespelerska som hävdar att hennes dotter är besatt av en demon. Efter att ha noggrant undersökt flickan så beslutar han sig att försöka sig på en exorcism med hjälp av en äldre och mer erfaren präst – Lankester Merrin (Max von Sydow).

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: