Pan (2015)

Titel: PAN

År:  2015

Genre: Familj, Fantasy, Äventyr

Längd: 111 min

Regissör:  Joe Wright

Skådespelare:  Levi Miller, Hugh Jackman, Garrett Hedlund |

imdb_46x22 6,0/10

PAN, är en nytolkning av den klassiska och älskade berättelsen om Peter Pan. Vi får följa en föräldralös pojke som blir borttrollad till magiska Neverland där han får möta både roligheter och faror. Allt leder slutligen fram till hans öde, att för evigt vara känd som hjälten Peter Pan.

TILLRÄCKLIGT ÖVER MEDEL

De fanatiska producenterna i det magiska landet Hollywood kör alltid samma koncept. För här har man tagit in producenterna från Harry Potter konceptet och gjort Peter Pan till den utvalde enligt profetian. Just nu är jag väldigt glad att jag har ingen koll på bakgrundsstory till barnsagan Peter Pan från femtio-talet där dessa karaktärer härstammar ifrån. För annars skulle man nog kunna reta upp sig varför filmindustrin sakta styckar våra älskvärda sagor för att fortsätta sin pengatvätt.

READ ALSO:  FUBAR (2023)

Redan från början, så vet man hur det kommer att gå och hur det kommer att fungera. Men det är ändå någonting som är underhållande med den här filmen. Det är bra foto och det är ibland effektiva specialeffekter.

Tonen i filmen är anpassad till barn i den tolvårige huvudpersonens ålder och det märks. Den önskvärda brutaliteten finns inte. Lisbeth Salander eller Tiger Lily i filmen (Rooney Mara) har en starkare och tuffare roll.  Männen i den här filmen representerar mod och styrka medan de få kvinnorna representerar godhet och ödmjukhet förutom vissa undantag som kan noteras tydligt i filmen.

Kort sagt kan man säga att mycket i den senaste tolkningen av en barnkär saga känns igen för den som har varit insatt i J.K Rowlings böcker och filmer om den föräldralöse pojken som blev en duktig trollkarl. Det är lätt att dra paralleller mellan dessa filmer men mycket är återkommande och egentligen är det ingenting nytt.

READ ALSO:  Burden of Proof (2023) - Official Trailer #1

Som familjefilm kan det fungera om man har barn som är intresserad för genrerna Äventyr och Fantasy men som äldre kan man njuta av en film där Hugh Jackman klär upp sig i ful kostym och visar sina talanger. En annan sak som kan vara värd att notera är att Kapten Krok (Garrett Hedlund) har en svensk far och en norsk/tysk mor.

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support.
READ ALSO:  Succession (2018-2023): Season 4 - Featurette: Last Day of Filming
Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
Don`t copy text!
%d bloggers like this: