The Martian (2015)

Titel: The Martian

År: 2015

Genre: Action, Sci-Fi, Äventyr

Längd:  141 min

Regissör: Ridley Scott

Skådespelare: Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

imdb_46x228.5/10

Astronauten Mark Watney blir kvarlämnad på Mars av resterande besättningen som tror att han omkommit efter en kraftig storm i rymden. Ensam kvar måste han med sin intelligens och styrka hitta ett sätt att överleva på den lilla mat han har och signalera till jorden att han lever. Miljontals mil bort jobbar NASAs forskare dygnet runt med att hitta ett sätt att få hem honom och besättningen planerar samtidigt en livsfarlig räddningsaktion. Världens befolkning är alla engagerade i Watneys öde och tillsammans är vi starka.

CAST-AWAY I RYMDEN

Ridley Scott fyller 77 år det här året, vilket betyder att han är ungefär 80 år när det är dags för att filma de kommande Alien och Prometheus-filmerna.  Rymdresor och filmer med NASA har blivit som en egen genre från Hollywood.

READ ALSO:  Strays (2023) - Official Fucking Trailer #2

Det som är den största bristen i den här hypeade block-buster filmen som många dras in på grund av en intressant aspekt. Där aspekten visar att Mark Witney (Matt Damon) är död och snart tror alla att han är det. Men han vaknar upp på Mars, världen får reda på det och räddningsuppdraget påbörjas.

Mr Scott bjuder på snygga effekter, men långt ifrån verklighetstroget. Det tempo man önskar att det fanns existerar inte under dessa dryga 140 minuterna. Det finns ingen känsla för nå ut till publiken. Precis som det som händer på duken, sker på duken. Det är lite drama i början och lite på slutet men det känns mest parodi på rymdfilmer och Ridley verkar sakta gräva sin egen grav, eftersom det känns som han inte vet vad han håller på med. Han har nog tappat den där autentiska känslan för att fånga publiken. Det fungerar inte, inte i den här filmen.  Dock så är den baserad på en bok, som är lika humoristiskt som filmen så man kan inte ta det på allvar.

READ ALSO:  Sweet Tooth (2021-): Season 2 - Official Teaser Trailer

Boken har blivit en succé, det fungerar i flytande text men läser man mellan raderna så fungerar det inte ens på film. Alla skådisar känns som trasdockor, de har sina roller men vet inte hur de ska reagera. Dessa karaktärer vet inte hur man tar hand om en sådan situation, speciellt Jeff Daniels karaktär som känns som en antagonist i början men som tappar fokus mot slutet. Han försöker inte att jävlas med Mark eller någonting. Han säger saker som försvinner på bara någon minut.

Det är uttryckt att det ska vara en Action, Sci-Fi, Äventyr och här har de betonat Äventyr rikligt för det finns många flummiga scener, som gör att den tappar kvalitén successivt.

READ ALSO:  The Whale (2022)

Hade potential att bli bättre…

Betyg 3 av 5
Betyg 3 av 5
If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: