walkTitel: The Walk

År: 2015

Genre: Biografi, Drama, Äventyr

Längd: 123 min

Regissör: Robert Zemeckis

Skådespelare:  Joseph Gordon-Levitt, Charlotte Le Bon, Guillaume Baillargeon

imdb_46x22 8,0/10

Endast en man har lyckats gå på lina mellan de två World Trade Center-tornen. Hans namn var Philippe Petit, en fransk lindansare, och det hela ägde rum den 7 augusti 1974. Filmen The Walk av Robert Zemeckis, mannen bakom filmer som Forrest Gump, Tillbaka till framtiden och Cast Away, är baserad på Petits självbiografi och huvudrollen spelas av Joseph Gordon Levitt.

EFFEKTFULLT, REALISTISKT OCH SNYGGT

Robert Zemeckis har gjort många filmer som har tilltalat en så stor publik, en större massa som Tillbaka till Framtiden och Forrest Gump med flera. Han är en visuell regissör och har en förmåga att skapa realistiska miljöer där han placerar sina karaktärer. Oavsett hur han gör det så fungerar för det är utformat med en specifik elegans.

READ ALSO:  Strays (2023) - Official Fucking Trailer #2

Och det är ett medvetet val av regissören att få de mest insatta i filmen att känna sig höjdrädd, illamående och kanske även spyfärdiga. Ser man den dessutom i 3D så byggs effekterna på ännu mer och det blir mer effektfullt för här är det ingen fusk med den tekniken, även om filmen känns väldigt konstruerat utifrån vissa perspektiv men man kan ha överseende med det.

Joseph Gordon-Lovitt (Philippe Petit) gör det anmärkningsvärt likt den person han ska gestalta. En av hans bästa insatser hittils, i alla fall om man ska jämföra med den Oscarsbelönade dokumentären Man on Wire (2008) där de under nittio minuter återberättar hela händelseförloppet till övergång mellan de två tornen.

READ ALSO:  Chimp Empire (2023) - Official Trailer

Men självklart är det nog inte lika enkelt i dramaturgin som i filmen som det var i verkligheten. I filmen drog de ut på det hela. Promenaden mellan de två tornen blir omhändertagen i sista hand för bakgrundshistorien till karaktären berättas större delen av filmen och fokuset ligger mycket till planeringen av själva kuppen och hur han träffade sina kamrater.

Det är väldigt rolig film, glad film eller dramatiskt film med en lättare ton. Så för den som är höjdrädd och tar lätt åt sig det som sker i filmer och sugs in i dess fiktiva värld bör nog överväga om att se den här.  Ni kan lätt må dåligt om man påverkas av sådant.

Musiken är glad och härlig. Det är en poetisk och artistiskt känsla som filmen förmedlar och även om den är väldigt förutsägbar, eftersom mannen klarade promenaden, så bör man nog vara intresserad av allt omkring som planering, kuppen och effekterna i den här filmen. För storyn i den här filmen är tunn med det är kinematografin, regin och skådisarna som påverkar ditt val av film och hur du upplever allt.

READ ALSO:  Renfield (2023) - Official Featurette

Definitivt värd att se!

betyg 4 av 5

If you also like this news-site to, please consider contributing so we can continue to do so. We can't without your help. Click here to help us.Any contribution will help us keep existing. Pledge at MackansFilm @ Patreon if you want to support. Also, check out our YouTube-channel: Mackans Television. New videos on a regular basis.

 
%d bloggers like this: